TAŞLARINI DÖKTÜLER | Güney Gazetesi Mersin

TAŞLARINI DÖKTÜLER

MBB meclisinde yine borçlanma yetkisi krizi vardı. Cumhur İttifakı ile CHP grubu arasında sert tartışmalar yaşandı

TAŞLARINI DÖKTÜLER


 

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP grupları, CHP’li Başkan Seçer’in borçlanma yetkisi talebini bir kez daha reddetti. Sinirlerin gerildiği mecliste gruplar eteklerindeki taşları döktü, karşılıklı sert eleştiriler, suçlamalar havada uçuştu.

 

Vahap Seçer (MBB Başkanı):
Önümüze engel koymayın. Bu halk sizi görüyor.  Bak rahat rahat oturuyorsunuz. Talimatı almışsınız oturuyorsunuz. Kimi kandırıyorsunuz?

Mükerrem Tollu (Erdemli Belediye Başkanı): 
Aylık gelir 150 milyon lira. Borçlanmak istediğiniz rakam 175 milyon lira. Bunu bilerek isteterek ikide bir meclise getirdiğinizi düşünüyorum. Başarısızlığa bahane bulmak için, bizi kamuoyunun önüne atmak için bu maddeyi getiriyorsunuz.

Mehmet Topkara (Meclis üyesi): 
Parti gruplarını tanımıyorsanız egonuz yüksek demektir. Ağanın sözünün üzerine söz olmaz der gibi davranıyorsunuz. İki yüzünüzü gördüm. İstediğiniz olursa iyi, olmazsa kötü.
 

Abdullah Özyiğit (Yenişehir Belediye Başkanı):
Burada şu ittifakı, bu ittifakı olmaz. Mersin ittifakı oluşturmak zorundayız. Bu ittifakı oluşturmazsak Mersin’e ihanet etmiş oluruz.
 

Bedriye Kuş  (Meclis üyesi): 
Vahap Seçer’in okuduğu listede ilçelere verilen hizmet vardı. Vahap Seçer’in sarayının odaları yoktu o listede. Biz saraydan talimat almıyoruz. Biz halktan talimat alıyoruz.


Mustafa Gültak (Akdeniz Belediye Başkanı):
Benim üzerime oynamayın. Burası Akdeniz meclisi değil. Laf bana nasıl geldi anlamadım. Gerçi reklamın iyisi kötüsü olmaz. Biz pazara kadar değil mezara kadar Cumhur İttifakı’ndayız. 
 

Mahmut Tat (Meclis üyesi): 
AKP ve MHP olarak grup başkanlarımız il başkanlarımızdır. Doğrudur. Burada konuşurken lafı başka yere çekmenin, ortamı germenin, insanları tahrik etmenin gereği yok.