“Son ana kadar mücadele ettik” | Güney Gazetesi Mersin

“Son ana kadar mücadele ettik”

ÇBK, Galatasaray’a 97-95 mağlup oldu. Turuncu-mavililerde Baş Antrenör Olcay Orak, son ana kadar iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, “Özellikle son 1 dakika içinde faul atışları değerlendirebilseydik galip ayrılan taraf biz olabilirdik. Mağlup ayrıldık” dedi

“Son ana kadar mücadele ettik”


AHMET SÜTCÜ

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonunun 11. Haftasında Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol evinde Galatasaray’ı ağırladı. ÇBK, Galatasaray’a 97-95 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından açıklama yapan ÇBK Baş Antrenörü Olcay Orak, son saniyeye kadar mücadele ettiklerini söylerken parkeden yenilgiyle ayrıldıklarını açıkladı.

“GALİP AYRILAN TARAF BİZ OLABİLİRDİK”

Orak, “Ligin iyi takımlarından Galatasaray’ı ağırladık. Maçın iyi ve skorer geçeceği belliydi. Çünkü biz iyi bir çıkış yakaladık. Galatasaray’da bu ligin iyi takımlarından birisi. Maça istediğimiz gibi başladık. İstediğimiz taktikleri uyguladık. Son saniyeye kadar mücadele ettik. Maalesef yenildik. İlk defa faul atış yüzdemiz çok kötüydü. 30 faul atışın 19’unu basketle sonuçlandırmışız. Yüzde 63 ile oynamışız. İlk defa bu kadar düşük bir yüzdeyle oynadık. Sonuçta rakip Galatasaray. Milli oyuncuları var.  Önemli yabancıları var. Son ana kadar iyi mücadele ettik. Özellikle son 1 dakika içinde faul atışları değerlendirebilseydik galip ayrılan taraf biz olabilirdik. Ama takımımız iyi mücadele etti” dedi.

“LİG UZUN MARATON”

“Oyunun geneline baktığınızda 4 periyodun üçünde galip olan biziz” diyen Orak, şöyle konuştu: “Galatasaray ile oynuyorsunuz. Soyunma odasından güçlü dönebiliyorlar. 3.periyotta bize karşı üstün oynadılar. Maçı kaybettik. Orman, Kayseri maçlarında da üçüncü periyottaki oyunumuz bize galibiyeti getirmişti. Lig maratonu uzun. Önümüzde Samsun maçı var. Kazanmak için parkeye çıkacağız.”

11.HAFTA SONUÇLARI

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonunda 11. hafta karşılaşmaları oynandı. Ligde Hatay Büyükşehir Belediyespor - Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol ve İzmit Belediyespor - Nesibe Aydın maçları ertelendi.  Ligin 11. haftasında alınan sonuçlar şu şekilde: “Samsun Canik Belediye 48-82 Birevim Elazığ İl Özel İdare, Botaş 79-60 Bellona Kayseri Basketbol, Beşiktaş HDI Sigorta 73-81 OGM Ormanspor, Çankaya Üniversitesi 71-86 Fenerbahçe Öznur Kablo.”