“Bu bir başlangıç” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu bir başlangıç”

Etimesgut yenilgisinin ardından konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi GSK Baş Antrenörü Eser Orhan, “Bu bir başlangıç. Hedefimiz Türkiye Basketbol Ligi’ne çıkmak. Bunun içinde yol kat etmemiz gerekiyor” dedi

“Bu bir başlangıç”


AHMET SÜTCÜ

Türkiye Erkekler Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 1.haftanın erteleme maçında Ankara ekibi Etimesgut Belediyesi’ni ağırladı. Mersin Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Etimesgut 58-61 kazandı. Ligde 2.maçına çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk yenilgisini aldı. Karşılaşmanın ardından Koç Eser Orhan açıklama yaparak heyecanın doyasıya yaşandığı karşılaşmayı değerlendirdi.

“HEDEFİMİZ TBL’YE ÇIKMAK”

“3 gün önce bir maçtan çıktık. İstanbul Üniversitesi deplasmanından geldik” diyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Baş Antrenörü Eser Orhan, “Etimesgut Belediyesi maçı yenebileceğimiz, kazanabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Dış şutlarımız girmeyince efektif olamadık. Boyalı alanı çok kullanamadık. Tabi ki de bu son değil.  Bu bir başlangıç.  Hedefimiz Türkiye Basketbol Ligi’ne çıkmak. Bunun içinde yol kat etmemiz gerekiyor. Pandemi dönemindeyiz. İnşallah grubumuzdan sağlıklı bir şekilde çıkabilirsek bizim için daha verimli olacak. Önümüzde 3 gün sonra bir maç daha var. Lokman Hekim Üniversitesi Anadolu Panterleri’ni ağırlayacağız. Cumartesi günü saat 16.00’da rakibimizi ağırlayacağız. Bu maçı alacağımıza eminiz. Sporcularımıza güveniyorum. Tekrar hedefimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz” dedi.

“TECRÜBELİ BİR TAKIMIMIZ VAR”

Sezon başı takımın hazırlık maçı yapamaması nedeniyle eksikliklerin olduğunu söyleyen Orhan, “Takımımızda bariz bir şekilde kondisyon eksikliği var. Hızlı oyunlarda, hızlı geçişlerde geriye yavaş dönüyoruz. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Tecrübeli bir takımımız var. Bunu düzelttiğimizde her şey daha iyi olacak” ifadelerini kullandı.