Mertcan, Beşiktaş’ı pişman etti | Güney Gazetesi Mersin

Mertcan, Beşiktaş’ı pişman etti

Mertcan, Beşiktaş’ı pişman etti


Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Tarsus İdman Yurdu 5. tur maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. Beşiktaş maçı 3-1 kazanırken Tarsus ekibinin 80. dakikada tek golünü atan Mertcan Çam en dikkat çekici isimdi. 2018 yılında 9 Mart’ta Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Çam’ın sözleşmesi Temmuz ayında fesh edildi. Çam, 2 yıl sonra ilk kez çıktığı Vodafone Park’ta Beşiktaş filelerini havalandırmayı başardı.

İKİ KULÜP ARASINDA ANLAŞMA

Mertcan Çam’ın, Trabzonspor'dan Beşiktaş’a transferi konusunda her iki kulüp arasında sözleşme imzalanmıştı. 2018 yazında Mertcan Çam, Trabzonspor’da 4 yıldır profesyonel futbolcu olmasına rağmen, A Takımı’nın formasını sadece 3 dakika giymişti. 2015 yılında Türkiye Kupası'nda Sivas'a karşı alınan 3-1'lik maçın son üç dakikası dışında bordo mavili forma giymeyen Mercan Çam için Trabzonspor ve Beşiktaş arasında 29 Ocak 2018 tarihli bir sözleşme imzalanmıştı. Buna göre sözleşmesi 15 ay sonra bitecek Mertcan için Beşiktaş 750 bin dolar bonservis ödeyecekti. Yüzde 18 KDV ile siyah beyazlıların kasasından çıkacak para 885 bin dolardı. Beşiktaş, 175’er bin dolarlık 5 eşit taksit halinde bu ödemeyi yapacak ve Mertcan yeni sezonda Beşiktaş bünyesinde olacaktı. Mertcan sakatlansa ya da formsuz bir görüntü ortaya koysa da Beşiktaş’ın vazgeçme hakkı bulunmuyordu.

TRANSFER OLDUĞUNDAN HABERİ YOK!

Beşiktaş'ın Trabzonspor'dan transfer ettiği ancak futbolcu Mertcan Çam'ın bu transferden haberi olmadığı ortaya çıktı. Merhan Çam belgelerin ortaya çıkmasından sonra 9 Mart 2018'te yaptığı açıklamada "Bu transfer nasıl gerçekleşti hiç bilmiyorum. Ancak Beşiktaş’ın beni istemesi ve sözleme yapması benim için büyük bir gururudur" dedi.

BEŞİKTAŞ SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

Dönemin Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2018 Temmuz ayında "Mertcan Çam ile yaptığımız anlaşmayı feshettik. Kendisi anlaşma şartlarına uymadı"açıklaması yaptı.

BEŞİKTAŞ'A GOL ATTI!

Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki gizli anlaşmayla adını duyuran Mertcan Çam, Vodafone Park'a ilk kez Tarsus İdman Yurdu formasıyla çıktı. '2018'de Beşiktaş'a transfer olduğundan haberi olmayan' orta saha oyuncusu, 80. dakikada Beşiktaş ağlarını havalandırmayı başardı. (Haber Merkezi)