Bir sitede 2 yönetim. Site sakinleri kayyum istiyor | Güney Gazetesi Mersin

Bir sitede 2 yönetim. Site sakinleri kayyum istiyor

Bir zamanların gözde yazlık sitelerinden biri olan Çaltana Sitesi’nde bu sıralar çok sayıda satılık ev var. Üstelik, çevredeki yazlık sitelerde ev fiyatları yarım milyondan başlarken Çaltana Sitesi’nin birçok sahibi evini 100 bin ila 150 bin lira arasında değişen rakamlarla satmaya bile razı. Bunun nedeni ise sitedeki yönetim krizi. Sitede şu an 2 ayrı yönetim var ama hizmet yok. Mersin Valiliği’ne ve savcılığa çağrıda bulunan site sakinleri, yıllık 1.5 milyon lira aidat geliri olan site yönetimine kayyum atanmasını istiyor.

Bir sitede 2 yönetim. Site sakinleri kayyum istiyor


ABİDİN YAĞMUR

 

Mezitli’nin Seymenli Mahallesi’ndeki Çaltana Sitesi, kat maliklerinin büyük kısmının Avrupa’da yaşadığı 700 dairelik bir site. Deniz manzaralı sitede biri olimpik standartlarda yüzme havuzları, sosyal donatı alanları da mevcut.

Bir zamanlar Mersin’in en gözde yazlık sitelerinden biri olan Çaltana Sitesi’nde bu sıralar dairesini çok düşük fiyattan satmaya çalışan insanlar görmek mümkün. Bunun temelinde, 2018 temmuz ayında yapılan genel kurul sonunda iki ayrı yönetimin oluşması ve bunun yarattığı kaos geliyor.

Çaltana Sitesi’nde dairesi bulunan bir vatandaş  o süreci şöyle özetledi:

“12 temmuzda seçim olacaktı. Güvenlik için polis istendi. Güvenlik tedbirleri alındı fakat bir türlü seçim başlayamadı, kavgalar, tartışmalar bitmedi.  Seçim 19 temmuza ertendi deyip kalabalığı dağıttılar. Ama 14 temmuzda Ahmet Gülel notere gidip karar defterini onaylattı. Biz kazandık dedi. Doğal olarak 19’unda seçime katılmadılar ve Nevzat Bilgin de 19 temmuzda seçim yaptık biz kazandık dedi. Rakip yoktu zaten. Onlar da gitti başka notere karar defteri onaylattı. İkisi de ben asıl yönetimim diyor. Şu anda sitede 2 yönetim tabelası var. Nevzat Bilgin A blokta , Ahmet Gülel C blokta kendi ofislerini açmışlar. Aidat için para vermeyeni icraya veriyorlar. Biri yönetimlerden birine aidat verirse, diğer yönetim onu icraya veriyor. Site halkı hizmet ve tek yönetim istiyor, en sağlıklısı profesyonel site yönetimi yapan şirketlere vermek ve mevcut her iki yönetimden de kurtulmak istiyor.  İki yönetim olduğu için ortada hizmet de yok. Asansörler bozuk, elektrikler sıkıntılı. Çöpler toplanmıyor. Bu pandemi sürecinde insanlar mağdur edildi. Valilik el atmalı, savcılık kayyum atamalı.”