Mersin Büyükşehir’den yılbaşı öncesi kadın üreticilere destek | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Büyükşehir’den yılbaşı öncesi kadın üreticilere destek

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen “Kadın Üreticiler Yeni Yıl Etkinliği”ne katılarak stantları ziyaret etti. Seçer, “Kadınların el emeklerinin, göz nurlarının ekonomik değere dönüşmesi için her türlü katkıyı yapıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir’den yılbaşı öncesi kadın üreticilere destek


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana üretici kadınlara desteğini her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda “Kadın Üreticiler Yeni Yıl Etkinliği” düzenledi. Kentin 13 ilçesinde üretim yapan kadınlar, Mersinden Kadın Kooperatifi ve Hayat Ağacı Kooperatifi bünyesinde stant açıp ürünlerini sergiledi. Başkan Seçer, etkinliğin açılışına katılarak 50 stantta 80 kadın üreticinin el emeği, göz nuru ürünlerini inceledi. Başkan Seçer’e Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da eşlik etti.

 

“KADIN KOOPERATİFLERİMİZİN DESTEKÇİSİYİZ”

 

Her imkanda ve fırsatta kadınlara sunulan desteğin harikalarla cevap bulduğunu belirten Seçer, en önemli amaçlarından birinin kadınların ekonomik hayata dahil edilmesi olduğunun altını çizdi. Seçer, kadınların güçlerini ortaya çıkarmak ve onlara katkı sunmak için birçok çalışma yaptıklarını hatırlatarak, “Mersinden Kadın Kooperatifi aslında bir gönüllü ordusunda emekleriyle şekil bulan bir kooperatif. Biz de belediye olarak her türlü desteği veriyoruz diğer kooperatiflerimize de olduğu gibi. Değer veriyoruz, projelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Mersin’de bu konuda çalışan bütün kooperatiflerimizin yanındayız, destekçisiyiz. Bu süreçte bazı sıkıntılar yaşanmıyor değil. Özellikle pandemi süreci, birçok alanda olduğu gibi kadınların çalışmalarına da sekte vurdu ama her şeye rağmen bugün burada pandemi ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde çok güzel bir ortam sağladı arkadaşlarımız” dedi.