Mahalle mutfaklarının sayısı 10’a yükseldi | Güney Gazetesi Mersin

Mahalle mutfaklarının sayısı 10’a yükseldi

Mahalle mutfaklarının sayısı 10’a yükseldi


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mahalle Mutfakları, Çilek, Barış ve Turgut Türkalp mahalleleri de açıldı. Yeni açılan 3 noktayla birlikte toplam 10 noktada hafta içi her gün 16.30-18.30 saatleri arasında 3 çeşit yemek 3 TL’den satılıyor.
Çilek Mahallesi sakinlerinden Mustafa Eroğlu, “Aramızda birçok yoksul insan var. Bu zor süreçte halkın yanında olduğu için halkımız adına Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. Vatandaşlar, bu mutfak sayesinde 5 kişilik ailenin 15 TL’ye doyabildiğini söylüyor. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin dar gelirli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı noktalarda başlattığı Mahalle Mutfaklarının sayısı artıyor. 4 noktayla başlayan proje, açılan 3 noktayla birlikte yakın zamanda 7’ye yükselmişti. Son olarak Akdeniz İlçesi’ne bağlı Çilek ve Barış ile Toroslar İlçesi’ne bağlı Turgut Türkalp mahallelerinde de başlayan hizmetle Mahalle Mutfakları’nın sayısı 10’a çıktı. Bu mutfaklarda hafta içi her gün yurttaşlara 3 TL’ye 3 çeşit yemek sunuluyor.

AŞHANE’DE PİŞEN YEMEKLER HER GÜN 10 NOKTAYA ULAŞIYOR
“Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor” sloganıyla Halkkent, Demirtaş, Kurdali ve Şevket Sümer mahallelerinde hizmet vermeye başlayan Mahalle Mutfakları’nın yemekleri, Büyükşehir’in Aşhanesi’nde usta aşçılar tarafından hazırlanıp aylık ortalama 10 bin yurttaşa ulaştı. Büyükşehir, Aralık ayı içerisinde Tarsus İlçesi’nde Girne, Bağlar ve Tekke Mahalleleri’nde açtığı 3 noktanın ardından Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde 3 noktada daha Mahalle Mutfağı hizmetini başlattı.  

“MAHALLE MUTFAKLARI’NI 13 İLÇEDE AÇMAYA DOĞRU BİR ÇABA SARF EDİYORUZ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, yeni açılan Mahalle Mutfakları’yla birlikte şu anda 10 noktada hizmet verdiklerini belirterek, “Mahalle Mutfakları’nı yaygınlaştırmaya, işin sonunda da 13 ilçede açmaya doğru bir çaba sarf ediyoruz. Bu zor günlerde dar gelirli vatandaşlarımızın yarasına bir merhem olma derdindeyiz. Oluşturduğumuz toplam 10 noktada hafta içi her gün 16.30-18.30 arasında 2 saatlik zaman diliminde hafta içi her gün Mahalle Mutfaklarımız hizmet verecektir” dedi. (Haber Merkezi)