Mağlubiyetle veda! | Güney Gazetesi Mersin

Mağlubiyetle veda!

2020 yılının son maçında ÇBK, başkentte Botaş’a 72-59 mağlup oldu. ÇBK’da en skorer isim 19 sayı 6 ribaundla Gökşen Fitik olurken Anigwe ise 10 sayı, 14 ribaundla double-double yaptı. Gökşen ve Anigwe’nin çabaları mağlubiyeti engellemeye yetmedi

Mağlubiyetle veda!


AHMET SÜTCÜ

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 14.haftasında Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, başkent deplasmanında 2020 yılının son maçına çıktı. Turuncu-mavililer, Botaş’a 72-59 mağlup olarak 2020 yılına mağlubiyetle veda etti.

ÇBK İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

Ankara Dsi Etlik Spor Salonu’nda oynanan maça Botaş; Willams, Büşra Akbaş, Bahar Çağlar,  Sehernaz Çidal, Hatice Pelin Gülçelik ilk beşiyle çıkarken Çukurova Basketbol ise ; Manolya Kurtulmuş, Melis Talay, Gökşen Fitik, Anigwe, Fatmanur ilk beşiyle parkedeki yerini aldı.  Hava atışını Anigwe ile kazanan ÇBK maça başladı.  ÇBK, ilk hücumdan eli boş dönerken Botaş, Büşra Akbaş’ın üç sayılık basketiyle maçtaki ilk sayıyı buldu. Manolya’nın üç sayılık basketiyle rakibine cevap veren ÇBK, Gökşen ve Anigwe’nin çember altında bulduğu sayılarla farkı açtı. Manolya’nın 3 sayılık ve ardından 2 sayılık basketiyle skoru 4-14’e getiren ÇBK, rakibine mola aldırdı. Molanın ardından oyuna iyi dönen Botaş, 12-7’lik seriyle ilk periyodu 16-21 geride tamamladı.

BOTAŞ İKİNCİ PERİYOTTA İPLERİ ELİNE ALDI

ÇBK, ikinci periyotta hem savunmada hem hücumda etkisiz kaldı. Maça 6-0’lık seriyle başlayan Botaş skoru 22-21’e getirerek maçta yeniden öne geçti.  Marina, Sehernaz’ın basketleriyle farkı açan Botaş, bitime 3 dakika kala skoru 38-27’ye getirdi.  İpleri eline alan Botaş, soyunma odasına 42-31 önde girdi.

ÇBK, ÜÇÜNCÜ PERİYODA ÜÇLÜKLE BAŞLADI

Soyunma odasından dönen ÇBK, Melis’in üç sayılık basketiyle üçüncü periyoda başladı.  ÇBK skoru 42-34’e getirdi.  İkinci periyottaki hızlı oyununu bu periyota da yansıtan Botaş, maça ağırlığını koydu. Çember altında Willams ile etkili olan Botaş, skoru 55-47’ye getirerek son periyoda girdi. Oyundan kopan ÇBK, son periyotta da çabaları etkili olamadı. Botaş, maçı 72-59 kazandı.

WİLLAMS BOTAŞ’I GALİBİYETE TAŞIDI

Botaş’ta Willams 24 sayı, 12 ribaundla double-double yaparak takımını galibiyete taşıdı. ÇBK’da en skorer isim 19 sayı 6 ribaundla Gökşen Fitik olurken Anigwe ise 10 sayı, 14 ribaundla double-double yaptı. Gökşen ve Anigwe’nin çabaları mağlubiyeti engellemeye yetmedi