Müfettiş resti | Güney Gazetesi Mersin

Müfettiş resti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyeyle ilgili algı operasyonları yapıldığını belirterek “Benim yönetimimin, belediyemin alnı açık. Buyursunlar didik didik araştırsınlar. Buradan da duyuyorum. 2 tane müfettiş yetmez 14 tane müfettiş gelsin. 24 tane müfettiş gelsin. Buyursunlar araştırsınlar. Buradan bu mesajı kim alırsa alır” dedi.

Müfettiş resti


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında belediyenin ihaleleri ve belediyede inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmesi konuları tartışmalara neden oldu.

MHP grubu, belediyenin ihaleleriyle ilgili açıklama yapılması için bir önerge vermek istedi. Önergeyi gündeme almasına gerek olmadığını ifade eden Başkan Seçer, “Bize sorulan soruları her alanda, her anlamda yanıtlıyoruz. Sadece bu önergeyle sormadınız. Daha önceki toplantılarda da akaryakıt ihalesi konuşuldu, metro ihalesi konuşuldu. Yasada, yönetmelikte ben yaptığım her işi, aldığım her kararı meclis üyelerine göndereceğim diye bir zorunluluğum yok. Sorulursa söylerim. Dilek ve temenni bölümünde aklınızda ne kadar soru varsa getirin” dedi.

 

“GELSİNLER DİDİK DİDİK ETSİNLER”

 

MHP’li meclis üyesi Mahmut Tat’ın, “Araç ihalesi konusunu insanlar bize soruyor. Biz de size direkt soruyoruz” demesi üzerine Başkan Seçer şunları söyledi:

“Efendim araç ihalesi, yandaşına vermiş. İnsanda biraz izzeti nefis olur. İzzeti nefis olurken de birazcık zeka kırıntısı olur. Ya bu açık ihale. Ey zeka yoksunu adam bu açık ihale. EKAP’a giriliyor, erler meydana çıkıyor, şartlar ortada, kim daha düşük fiyat verirse onda kalıyor. Ha bu süre içinde ihaleye fesat karıştırma. Sizin haberiniz vardır. Hangi gazetenin bu haberi yaptırdığını da biliyorsunuz. Müfettiş, mülkiye müfettişi belediyedeydi. Herkes gelip bizi didik didk edebilir. Benim verilmeyecek hesabım yok. İhale öyle olmuş, böyle olmuş, doğrudan temin yapılmış. Ya ben yönetime geldiğimde 3 ayda 42 milyon doğrudan temin vardı bu belediyede. Eser kalmadı. Biz hesap vermeyelim demiyoruz.  Diyorsunuz ki gazetede şöyle oldu, gündem böyle oldu. Gündemde bir şey yok. Gündem de MBB yönelik bir algı yönetimi var. Benim alnım açık. Benim yönetimimin, belediyemin alnı açık. Buyursunlar didik didik araştırsınlar. Buradan da duyuyorum. İki tane müfettiş yetmez 14 tane müfettiş gelsin. 24 tane müfettiş gelsin. Buyursunlar araştırsınlar. Yalnız aynı hassasiyeti bizim belediyelerimize değil diğer siyasi partilere mensup belediyelere de göstersinler. O zaman derim ki bu ülkede hukuk var. Bu ülkede adalet var. Böyle tek taraflı, elimizi ayağımızı bağlayın üzerimize salvo. Bu demokrasilerde olmaz. Hukuk devletinde olmaz. Buradan bu mesajı kim alırsa alır.”

Başkan Seçer, havuz medyasında günlerdir gündemde tutulan araç kiralama ihalesini, ihale şartnamesine aykırı davranıldığı için iptal ettiğini de vurguladı.

 

“İşçi üzerinden bize mesaj vermeyin”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Mahmut Tat, belediyede çalışan çok sayıda büro görevlisinin süpürgeci olarak görevlendirildiği, bu şekilde mobbing altında tutulduğu iddiasını gündeme getirdi. Tarsus’ta bizzat tanıdığı bir kadın işçinin, farklı görevlere verilebilecekken süpürgeci olarak görevlendirildiğini, mağdur edildiğini kaydeden Tat, çok sayıda işçinin aynı durumda olduğunu savundu. Tat, “İşçiler üzerinden bizlere bir mesaj veriliyorsa, bizleri yola getirmek için bunlar yapılıyorsa, doğru değil” ifadelerini kullandı.