Mülteci kampında yaşam savaşı | Güney Gazetesi Mersin

Mülteci kampında yaşam savaşı

Hijyenik tuvalet ve su yok, elektrik yok, en yakın sağlık ocağına gitme hakları, çocukların herhangi bir eğitim alabilme şansı yok. Kış ortasında 600 mülteci çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Bu manzara, Mersin şehir merkezinin yanı başındaki Adanalıoğlu’nda yaşanıyor.

Mülteci kampında yaşam savaşı


HDP Mersin İl Göçmen ve Mülteci Komsiyonu, zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi veren sığınmacıları kamp alanında ziyaret etti.  HDP Mersin İl Mülteci ve Göçmen Komisyonu üyeleri, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Alış ile birlikte Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki çadır kampta yaşamlarını sürdüren mültecileri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Kamptaki her aile ile görüşen komisyon üyeleri sorunları tespit ederek mültecilerin taleplerini dinledi.  HDP Mersin İl Yöneticisi ve HDP Mersin İl Mülteci ve Göçmen Komisyonu Üyesi İhsan Derinöz, yaklaşık 600 insanın yaşadığı kamp bölgesinde yol çalışması yapılmadığı ya da eksik yapıldığı için yollarda su birikintileri oluştuğunu, bunun da insanların gündelik yaşantısını zorlaştırdığını kaydetti. En büyük sorunlardan birinin elektrik olduğunu da vurgulayan Derinöz, bölgedeki insanların, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını da çok sağlıksız koşullarda karşıladıklarını vurguladı.
Derinöz, “Daha önce sağlık sorunları için  her sağlık  ocağı  ve devlet hastanesinden yararlanırken İl Sağlık Müdürlüğü bundan böyle  yeni oluşturulan göçmen  sağlık  merkezlerinden yararlanabileceklerini bildirmiş.  Bu yeni durumda sağlık hizmetlerine ulaşım sorunu yaratmaktadır. Yine bu kış koşullarında ısınma sorunu yaşıyorlar. Bir çok sığınmacı için hala geçici sığınmacı kimliği bile verilmemiş. Buna benzer ciddi hukuk sorunları yaşanıyor. Özellikle çocuklar başta olmak üzere eğitim sorunu var” dedi. (Haber Merkezi)