ÇBK, başkentte mağlup! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, başkentte mağlup!

Çukurova Basketbol, konuk olduğu Çankaya Üniversitesi’ne 93-61 mağlup oldu. Turuncu-mavililer aldığı yenilgiyle ligdeki 7.mağlubiyetini aldı.

ÇBK, başkentte mağlup!


AHMET SÜTCÜ

Türkiye Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, başkent deplasmanında Çankaya Üniversitesi’ne konuk oldu. Turuncu-mavililer karşılaşmayı 93-61 kaybetti.

İLK BEŞLER

Ankara Spor Salonu’nda oynanan maça ÇBK; Manolya Kurtulmuş, Melis Talay, Gökşen Fitik, Anigwe, Naumenko ilk beşiyle çıkarken ev sahibi takım Çankaya Üniversitesi ise; Zellous, White, Gizem Yavuz, Bahar Öztürk ve Talbert ilk beşiyle parkedeki yerini aldı.

KARŞILIKLI BASKETLERLE MAÇ BAŞLADI

Maç Zellous ve Anigwe’nin karşılıklı basketleriyle başladı. Periyodun ilk 5 dakikası dengeli geçti. (10-10) ÇBK’nın hücumdan sık sık eli boş dönmesiyle fark açıldı. Çankaya Üniversitesi, ilk periyodu 26-14 önde tamamladı.

FARK 31 SAYIYA KADAR AÇILDI

İkinci periyoda ÇBK, Anigwe’nin serbest atışıyla başladı. Gizem ve White’nin art arda attığı 3 sayılık basketleriyle farkı git gide açan Çankaya Üniversitesi, farkı 31 sayıya kadar açtı (48-17). Periyodun bitimine 2 dakika kala 6-0’lık seri yakalayan ÇBK, soyunma odasına 48-23 geride gitti.

ÇBK, FARKI 16 SAYIYA KADAR İNDİRDİ

İlk 2 periyotta sahada adete yok olan ÇBK, bu periyotta daha etkili oynadı. Naumenko-Melis-Gökşen-Anigwe ile çember altında sayılar bulan ÇBK, bitime 6 dakika kala farkı 16 sayıya kadar indirdi. Gizem ve Zellous ile yeniden etkili olan Çankaya Üniversitesi farkı yeniden açtı. Üçüncü periyodun sonu 72-46’lık skorla tamamlandı.

ÇBK LİGDEKİ 7.YENİLGİSİNİ ALDI

Son periyottan ÇBK’nın çabası sonuç getirmedi. Mücadele 93-61’lik skorla Çankaya Üniversitesi’nin üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu sonuçla ÇBK ligdeki 7.mağlubiyetini aldı.