ENHANCER Projesi başladı | Güney Gazetesi Mersin

ENHANCER Projesi başladı

ENHANCER Projesi başladı


Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin, geçim kaynağı ve istihdam imkanları aracılığıyla, ev sahibi topluluklara katılımına katkıda bulunmayı hedefleyen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında, ilk hibe programı Şanlıurfa’da düzenlenen törenle açıklandı.
Proje kapsamında hibe başvurusunda bulunarak fon almaya hak kazanan kurumlar, ilgili kamu kuruluşlarının temsilcileri ve ICMPD proje ekibi Şanlıurfa Cevahir Han’da, pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Batı Balkanlar ve Türkiye Koordinatörü Tamer Kılıç, toplantının açılışında, projeye ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Kılıç, Türkiye’deki Mülteciler için AB Mali Yardım Programı kapsamında fonlanan projenin ilk hibe programının kısa sürede sonuçlandığını bildirdi.
Kılıç, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER Projesinin 2020 yılında başladığını, 4 yıl süreli ve Türkiye genelinde toplamda 11 ilde gerçekleştirildiğini belirtti.
Tamer Kılıç, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri ve Hatay’ın dahil olduğu 11 ili kapsayan projenin ilk hibe programının “Gaziantep ve Şanlıurfa İlleri için Ortak Kullanım Tesisleri Pilot Hibe Programı” olarak belirlendiğini ifade etti. (İHA)