Virüsü halı sahalar mı yayıyor? | Güney Gazetesi Mersin

Virüsü halı sahalar mı yayıyor?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan Türkiye geneli yaklaşık 14 bin halı saha yeniden hizmete açılacağı günü bekliyor. Mersin’de halı saha işletmeciliği yapan Hüseyin Kılavuz, “Restaurantların paket servisi yok. Halı sahaların bir paket servisi bile yok. Evimize hiçbir şey girmiyor. Devlet dese ki akşam 7 ile 11 arası açık olacak dese evimize bir paket servis olur. Çorbamız kaynar. Ama o da yok. Çünkü kapalıyız. Bu pandemiyi halı sahalar mı artırıyor. Gerçekten dayanacak gücümüz kalmadı” dedi

Virüsü halı sahalar mı yayıyor?


Koronavirüs nedeniyle 1 yıldır sadece 2 ay açık olan halı sahalar zor durumda. Kepenkleri indirmiş vaziyette açıklama bekleyen halı saha işletmecileri dibi görmüş vaziyette. Halı Saha İşletmecileri, her sektör gibi halı sahaların da belli bir kuralları ölçüsünde açılması gerektiğini dile getiriyorlar. Mersin’de yıllardır Halı Saha İşletmeciliği yapan Hüseyin Kılavuz, halı saha işletmelerinin zor durumda olduğunu açıkladı. Kılavuz, kurallar getirilerek halı saha işletmelerinin yeniden açılması gerektiğinin altını çizdi.

 

“GERÇEKTEN ÇOK MAĞDUR DURUMDAYIZ”

“Halı saha sektörü şu anda dibi görmüş durumda” diyen Hüseyin Kılavuz, “Halı sahada çalışan onlarca emekçi, halı sahada çalışan onlarca antrenör evlerine ekmek götüremiyorlar. Yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekiyor. Spor salonları açık, alışveriş merkezleri açık her yer açık. Lakin şu anda virüse karşı en az riskli bölge olan halı sahalar kapalı. Hangi erkeğe sorarsanız sorun erkeklerin moral kaynağı halı sahada futbol oynamaktır. Her yer açılsın lakin kontrollü olsun. Herkes kurallara uysun. Ben kendi sektörüm için diyorum ki; seyirci olmasın, soyunma odaları kapansın, ikram yapılmasın. İnsanlar gelsin bin 500 metrekarede topunu oynasın. HES Kodu ile ateşini ölçülere sahaya alalım. İnsanlar girsin, sahada oynasın.  Gerçekten çok mağdur durumdayız. Halı saha kapalıysa ülkemizdeki tüm sektörlerin kapalı olması gerekiyor. Sadece 4-5 sektöre yük yükleyerek kapatarak ilerleyemeyiz.  Şu kapatsın, bu kapatsın tamam ama diğerleri devam etsin. Böyle yürümez. Her yer açık olsun. Kural koysunlar. Ona herkes riayet etsin” dedi.

 

“BU PANDEMİYİ HALI SAHALAR MI ARTIRIYOR”

Halı saha sektörünün hiç getirisinin olmadığını belirten Kılavuz, “Bu kararı verenler ellerini vicdanlarına koysunlar. Ben 2 ay maaş alamasam ne yaparım diye düşünsünler. 12 aydır halı saha sektörü kapalı.  Bazı insanlar pandemiden dolayı rahat. Sabah 10’da işe başlıyor akşam 16’da mesaisini tamamlıyor. Pandeminin bitmesini de istemiyor. Spor salonları çalışıyor, marketler çalışıyor. Tabi ki çalışacaklar. Halı sahalarda çalışsın. Bizlere kural koysunlar. O kuralları denetleyenler olsun. Riayet edelim. Belediyelerin tenis oynama yerleri, basketbol sahaları tıklım tıklım dolu. Ama sahalar kapalı.  Biz başka bir sektörü şikayet ederek bir yere varamayacağımızı çok iyi biliyoruz. Halı sahaların bir paket servisi bile yok. Evimize hiçbir şey girmiyor. Devlet dese ki akşam 7 ile 10 arası açık olacak dese evimize bir paket servis olur. Çorbamız kaynar. Ama o da yok. Çünkü kapalıyız. Bu pandemiyi halı sahalar mı artırıyor. Gerçekten dayanacak gücümüz kalmadı” sözlerini kullandı.

 

“ŞU ANKİ DURUMUMUZA KİMSENİN SESİ NEDEN ÇIKMIYOR”

Halı Saha Tesisleri ve İşletmecileri Derneği’nin kurulduğunu açıklayan Kılavuz şöyle konuştu: “Konfederasyon olmak istiyor. Bana telefon açtılar. Adana, Mersin, Hatay, Maraş bölgesinin başkanlığını bana verdiler. Şifahen bizlere verildi. Tüm sorunları iletiyoruz. Üst mercilerdeki herkese gittik. Belli bir yol kat edildi. Lakin ilk halı sahaların üzerine gidildi. Halı sahalar kapatılsın denildi. Çünkü bizim lobimiz yok. Bugün bakın kış turizmi için hiçbir yasak yok. Çünkü turizmin lobisi var. Halı sahacılar olarak dernekleşme yoluna gittik. Geç bile kaldık. 81 ilde güzel bir yapılanma yapıyoruz. Halı sahacılar inanamayacaksınız kahveciler odasına bağlı. Bizim sahipsizliğimizden kaynaklı bunlar oldu. Şu anki durumumuza kimsenin sesi neden çıkmıyor. Amatör futbol durdu. Kulüpler sıkıntıda. Futbolcular ve antrenörler evlerine ekmek götüremiyorlar. ASKF nerede? TÜFAD nerede? Futbol İl Temsilcisi nerede? Hakem ve Gözlemci Derneği nerede? Neden 1 tane açıklama yapmıyorlar. Bu sektör çok zor durumda.”