İşçiye soğuk duş | Güney Gazetesi Mersin

İşçiye soğuk duş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla MESKİ’de ve belediyede çalışan 350 işçinin kısa çalışma ödeneği uygulaması kapsamında izne çıkarıldığı öğrenildi. İlgili birimlere gönderilen yazılarda işçi listelerine de yer verildi. O listeler anında basına sızdı. Belediye kulislerinde, izne çıkarılacak işçi sayısının 1500’ü bulabileceği konuşuluyor.

İşçiye soğuk duş


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MESKİ’de çalışan 350 işçiyi, pandemi koşulları gerekçesiyle izne çıkarması, bu kişilere, ikinci bir yazıya kadar işe gelmemelerinin bildirilmesi Mersin’de en çok konuşulan konulardan biri oldu, yüzlerce işçide soğuk duş etkisi yarattı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Fatma Ünel tarafından gönderilen yazıda, “Geride bıraktığımız 1 yıllık dönemde Genel Müdürlüğümüzde çalışan personel iş kaybına uğratılmamış, maaşları da günü gününe ödenmiştir. Bu koşulları sağlayabilmek için tüm şartlarımız zorlanmıştır. Ancak bugün gelinen süreçte, İdaremizde de kısa çalışma ödeneği uygulamasına geçilmesi gerektiğinden dolayı, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde ekli listede yer alan çalışanlar, 30.01.2021 tarihinden itibaren iş yerlerine gelmeyecekler ve kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılacaklardır. Kısa çalışma ödeneğinden faydalandırılan çalışan listesi iş yerlerinde askıda bulundurulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Belediye kulislerinde kısa çalışma ödeneği kapsamında ücretsiz izne çıkarılacak işçi sayısının 1500’ü bulabileceği, listelerin hazırlandığı konuşuluyor. (Haber Merkezi)