Narenciye bahçelerine sanayi sitesi kuracak ekipte 3 partinin temsilcisi var: Hayırlı işler! | Güney Gazetesi Mersin

Narenciye bahçelerine sanayi sitesi kuracak ekipte 3 partinin temsilcisi var: Hayırlı işler!

Narenciye bahçelerine sanayi sitesi kuracak ekipte 3 partinin temsilcisi var: Hayırlı işler!


 

ABİDİN YAĞMUR

 

Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde bir kısmı hazineye, bir kısmı özel şahıslara ait 360 dönüm narenciye alanının sanayi sitesi alanı olarak imar planlarına işlenmesine tepkiler sürüyor.  Söz konusu alanı yapılaşmaya açmak için lobi yapan kooperatifin 2 yöneticisinin aynı zamanda belediye meclisi üyesi olması  “Belediye meclisinde yapılan oylama yasal olarak geçerli mi” sorusunu gündeme getirdi. Bazı belediye meclisi üyeleri, “Bize o bölgenin kıraç arazi olduğu söylenmişti” diyerek konuyu yeniden meclise getireceklerinin sinyalini verdi.

 

Gazetemiz GÜNEY perşembe günkü sayısında “Sanayi İçin Çiftçiyi Kovacaklar” manşetiyle, cuma günkü sayısında “Halktan Bahçe Kaçırma” manşetiyle Davultepe’deki tarım alanlarının sanayi sitesine ve yapılaşmaya açılmasını kamuoyuna duyurmuştu.

Mersin kamuoyunda geniş yankı uyandıran gelişmelerin arka planı incelendiğinde, belediye meclisinde neredeyse her konuda anlaşmazlık yaşayan MHP ve AKP bloğu ile CHP’nin bu konuda uzlaştığı görülüyor. Bu uzlaşma, sanayi sitesinin Davultepe’deki tarım alanına taşınması için aylardır lobi yapan kooperatifin yönetimine bakıldığında daha iyi görülüyor.

 

KENDİ KOOPERATİFLERİYLE İLGİLİ OYLAMAYA KATILDILAR

 

Kooperatifin başkanlığını MHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Bünyamin Önel yürütüyor. Önel ayrıca gayrimenkul işiyle uğraşan bir işyerinin sahibi. Kooperatifin başkan yardımcılarından biri AKP’li Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Erhan Contar, biri de CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer.

Üçlü, geçtiğimiz aylar Ankara’ya giderek, narenciye alanlarının sanayi sitesine açılması için lobi yürütmüştü.

Kooperatif başkanı Bünyamin Önel ile başkan yardımcısı Erhan Contar’ın belediye meclisi üyesi olması da bir başka tartışma konusu. Önel ve Comtar’ın ortağı, yöneticisi oldukları bir kooperatife ticari kazanç sağlayan bir konuyla ilgili oylamaya katılmasının yasal ve etik olup olmadığı konusu tartışılıyor.

 

MECLİS ÜYELERİNE YANLIŞ BİLGİ VERİLMİŞ

 

Gazetemizin haberinin ardından birçok sivil toplum örgütü söz konusu alanla ilgili çalışma yapmaya başladı. Çevreci örgütlerle temas kuran bazı CHP’li belediye meclis üyelerinin, “Sanayi alanı yapılacak arazinin çorak, kıraç alan olduğu bize söylenmişti. Yöredeki çiftçilerle temas kurup konuyu yeniden meclise getireceğiz” dediği de öğrenildi.

 

Hayırlı işler koalisyonu!

 

Tarım alanına kurulacak sanayi sitesi ve ticaret alanları için aylardır lobi faaliyetleri yürüten kooperatifin başkanı ve başkan yardımcısı aynı zamanda belediye meclisi üyesi. 3 yöneticiden biri AKP’li, biri MHP’li, biri de CHP’li. MHP’li Önel, AKP’li Çontar ve CHP’li Tuncer geçtiğimiz aylarda Ankara’ya lobi yapmaya gittiklerini bu fotoğrafla duyurmuştu.