Çukurova Öğretim Elemanları Derneği: “Demokratik süreç işletilmeli” | Güney Gazetesi Mersin

Çukurova Öğretim Elemanları Derneği: “Demokratik süreç işletilmeli”

Çukurova Öğretim Elemanları Derneği: “Demokratik süreç işletilmeli”


 

Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Boğaziçi Üniversitesinde meydana gelen olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Dernekten yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi özelinde gündeme gelen ancak artık tüm üniversiteler açısından norm haline gelen ve akademik etik, ahlak ve normları hiçe sayan şekilde yapılan rektör atamaları kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasıyla birlikte gerçekleşen olaylar Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırdı. Çukurova Öğretim Elemanları Derneği konuyla ilgili basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, “En doğal anayasal haklarını kullanarak protesto eden ve bu bağlamda eleştirilerini demokratik yollardan gösteren öğrencilerin davranışlarını konu ekseninden çıkartılarak suçlanmasını şiddetle kınarken, bu öğrencilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Üniversiteler ekseninde gelişen bu tek tipçi ve partizan yaklaşımların karşısında belki sesimizi yeterince çıkaramamış olsak da sesini çıkaranları yalnız bırakmadığımızı ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu belirtiriz. Yaşasın özgür ve demokratik üniversiteler İfade özgürlüğü engellenemez” ifadeleri yer aldı. (Haber Merkezi)