“Evime ekmek götüremiyorum” | Güney Gazetesi Mersin

“Evime ekmek götüremiyorum”

Yıllarını Mersin futbolunu veren, onlarca futbolcu yetiştiren İzzet Kızgın, engellilik raporunun yüzde 60’ta kalmasıyla emekli olamadı. Sinir krizi geçirerek intihara kalkışan Kızgın, polis ile vatandaşların konuşmasıyla sakinleşti. Açıklama yapan Kızgın, “Binlerce genç sporcu yetiştirdim. Şimdi evime ekmek götüremiyorum” dedi.

“Evime ekmek götüremiyorum”


AHMET SÜTCÜ

Mersin’de senelerdir futbol antrenörlüğü yapan İzzet Kızgın, küçük yaşta tandıra düşmesinin ardından parmaklarını kaybetti. Kızgın, malulen emekli olmak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurdu ancak engellilik raporu yüzde 60’ta kaldığı için emekli edilmedi. “Emekli olamazsın” sözü üzerine sinir krizi geçiren İzzet Kızgın SGK binası önünde boğazına kesici alet dayayarak intihar etmek istedi. Çevrede bulunan vatandaşlar ve polis İzzet Kızgın’ı sakinleştirdi.

“EVİME EKMEK GÖTÜREMİYORUM”

Açıklama yapan İzzet Kızgın, “1800 prim günümü doldurdum. Malulen emekli olmak için dilekçe verdim. Engellilik raporum yüzde 60 çıktı diye emekli etmediler. Normalde yüzde 75 engellilik raporu alıyorum ama emeklilik için yüzde 60 verdiler. Ben bu ellerimle emekli olamıyorsam yaşama hakkım yok demektir. Binlerce genç sporcu yetiştirdim. Şimdi evime ekmek götüremiyorum” dedi.

İZZET KIZGIN KİMDİR?

1963 yılında Siirt’ten doğan İzzet Kızgın, 1965 yılından Siirt'ten Mersin'e göç etti. 8 yaşında futbol aşkı başlayan poşetlerin içinde kağıtlar doldurarak futbol oynayan İzzet Kızgın, 10 yaşında futbola başladı. Çocuk yaşlarda tandıra düşmesi nedeniyle parmaklarını kaybeden Kızgın, futbola adapte oldu,, Yaklaşık olarak 10-15 yıldır futbol oynadıktan sonra maddi imkansızlar nedeniyle futbolu bırakan İzzet Kızgın, antrenör olmaya karar verdi. Kuvayi Milliyespor altyapısında antrenörlüğe başlayan İzzet Kızgın, birçok çocuğu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak Türk futboluna kazandırdı. İzzet Kızgın’ın yetiştirdiği en önemli futbolcular arasında; Muğdat Çelik ile Emre Demir yer alıyor. İki isimde Süper Lig’de forma giyiyor.