Pandemide vatandaşlar yalnız bırakılmadı | Güney Gazetesi Mersin

Pandemide vatandaşlar yalnız bırakılmadı

Pandemide vatandaşlar yalnız bırakılmadı


Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vererek Toroslar halkının yaşam kalitesini arttırmayı amaçlıyor. Pandemi sürecinde de hizmetlerini sürdüren merkez, vatandaşların kaygılarını gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla da yanlarında oluyor. Alanında uzman psikologların görev aldığı merkezde, vatandaşların pandemi sürecini sağlıklı bir ruh haliyle atlatmaları hedeflenirken, çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için farklı alanlarda atölye çalışmaları yapılıyor.
Okul öncesi öğretmen eşliğinde haftanın üç günü bir araya gelen 5-6 yaş grubundaki çocuklar, yaşıtlarıyla birlikte zaman geçirme imkanı buluyor. Pandemi kuralları çerçevesinde sanat, tasarım, fen ve doğa konulu etkinliklere katılan çocuklar, sosyalleşmenin yanı sıra temel beceri kazanıyor. 
Mahremiyet ve değerler eğitimi ile montessori etkinliklerinin de yer aldığı merkezde salgın tedbirleri kapsamında çocuklar, merkezin online platformunda da bir araya geliyor. Eğitici drama, matematik,  dans, müzik, oyun ve resim atölyelerine katılan çocukların, pandemi dönemini psikolojik olarak rahat geçirmeleri ve kaybettikleri motivasyonun geri kazanılması hedefleniyor. (Haber Merkezi)