Kayınbiradere imar kıyağı | Güney Gazetesi Mersin

Kayınbiradere imar kıyağı

Toroslar ilçesi Karaisalı Mahallesi’nde özel şahsa ait bir parsel imar planlarında okul ve eğitim tesis alanı olarak işaretliydi. Bir belediye meclis üyesinin kayınbiraderi olan arsa sahibi itirazda bulundu. İddiaya göre belediye meclisi üyesi de devreye girdi ve şahsın arsasının cadde cepheli olan kısmına konut yapma iznini veren düzenleme imar planına işlendi.

Kayınbiradere imar kıyağı


Mersin 5 binlik planları tamamlayamadı ama Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde parsel bazı imar planı değişikleri bitmek bilmiyor. Neredeyse her meclis oturumunda yapılan parsel bazı imar değişikliklerinden biri de Müftü Vadisi 1. Etap Planlama bölgesinde yaşandı.

CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi de olan Toroslar Belediye Meclisi üyesinin kayınbiraderine ait bir parsel imar planına okul alanı olarak işaretlenmişti.

Ancak parsel sahibi K.T plana itiraz etti. İddiaya göre bu aşamada devreye CHP’li belediye meclisi üyesi de girdi ve kayınbiraderinin parselinin bir bölümünün konut alanına çevrilmesi için lobi yürüttü. İtirazı görüşen İmar Komisyonu, söz konusu parselin cadde cepheli kısmını okul alanı nitelinden çıkardı ve konut alanı olarak işaretledi.

Böylece Müftü Vadisi 1. Etap Planlama bölgesinde öngörülen konut yoğunluğu, bir şahsın talebi nedeniyle biraz daha artırılmış oldu.

Konuyla ilgili ulaştığımız Mersin Büyükşehir Belediyesi imar yetkilileri ise yapılan değişikliği şöyle savundu:

“Bilgi istediğiniz parsel Müftü vadisi 1. Etap planlama bölgesi kapsamında Müftü deresinin Toroslar kesiminde yer almaktadır. İdaremizce hazırlanan planda bahse konu parselin bulunduğu alan eğitim tesisi olarak planlanmıştı. Kadastral parselin tamamının eğitim tesisi ve yolda kalması nedeniyle DOP kesintisi sonrasında konut hak edişini parselin güneyindeki konut bölgesinden alacağı değerlendirilmişti. İtiraza istinaden parselin bulunduğu alanda konut alanı oluşturulurken eğitim tesisi doğuya doğru kaydırıldı. Parselin konut hak edişini alacağı konut bölgesi ise küçültülerek dini tesis alanı bu bölgeye kaydırıldı. Sonuç olarak, itiraz düzeltmesi öncesi bölgedeki konut alanı 14680 metrekare iken itiraz sonrasında 12722 metrekareye küçültüldü. Bununla birlikte düzenleme öncesi 11956 metrekare olan donatı alanları (eğitim ve dini tesis) düzenleme sonrasında 12800 metrekareye yükseltildi. Ve alanda 1441 metrekare Belediye Hizmet Alanı üretildi. 25 metrelik yolun güneyindeki konut alanı içerisinde de ibadet yeri getirildi. Aslında eğitim alanı doğuya doğru kaydırıldı.” (Haber Merkezi)