Akdeniz Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 3380 TL | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 3380 TL

Akdeniz Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Akdeniz Belediye binası önünde düzenlenen törene Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ve Belediyede çalışan işçiler katıldı. Toplu iş sözleşmesi uyarınca Akdeniz Belediyesi’nde çalışan en düşük işçi ücreti 3380 TL olarak belirlendi.

Akdeniz Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 3380 TL


Nihat ALTUNTAŞ

 

Akdeniz Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında 1,5 yıl sürecek Toplu İş Sözleşmesi, belediye binası önünde düzenlenen törenle imzalandı. Sözleşme gereği Akdeniz Belediyesi’nde çalışan en düşük işçi maaşı 3380 TL olarak kararlaştırıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak ise 232 milyon TL ile belediyeyi devraldıklarını belirterek, “Şu an Mersin’de en borçlu belediyeyiz. Gelen İller bankası parasıyla ve buradaki topladığımız paralarla anca sizlerin maaşını zorla ödüyoruz. Bu zorluklara  rağmen işlerimize vereceğim maaş rakamlarını iyi dinleyin. Göreve geldiğimde en düşük net maaş 2400 TL’ idi. Bugün ise en az verilecek maaş 3380 TL olacak. Bunun içinde tabi ki sendika kesintileri olacak. Bununla birlikte 3200 TL civarında en düşük ücret verilebilecek. Bunların dışında tüm işçilerin ortalama maaşı ise 3575 TL’ye ulaşıyor. Bunlar çok önemli rakamlar” dedi.

 

“YÜZDE 40’IN ÜZERİNDE ZAM YAPTIK”

Bu toplu sözleşme 18 ay sürecek. Şu anda yüzde 40’ın üzerinde bir zam gerçekleştirmiş durumdayız. daha iyilerine layıksınız ama belediyedeki borç yükü ve imkansızlıklardan dolayı bu kadar verebiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığım destekle, Mersin’in abisi Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan’dan aldığım destekle ve milletvekillerimizden aldığımız destekle bunları yapabiliyoruz. Onlardan da Allah razı olsun. Artık Akdeniz deyince akla biber gazı, kavga, kepenk kapatma gelmiyor. Barış, huzur, kardeşlik, sevgi ve muhabbet geliyor. Artık Akdeniz deyince birçok halkların harmonisinden oluşan güzel bir ses geliyor.” dedi.

 

“BU NOKTAYA BARIŞ VE HUZUR İÇERİSİNDE GELDİK”

Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ise sağ duyulu davranarak Akdeniz Belediyesi ile anlaştıklarını ifade etti. Özdemir, “Belediyede çalışan kardeşlerimiz bu pandemi sürecinde sağlık çalışanları kadar mücadele ediyor. İnsanların sokaklara attığı maskeleri bile siz topluyorsunuz. Sizlerin haklarınız hiçbir zaman ödenmez. Onun için sizler her şeyin en güzeline layıksınız. Hizmet İş Sendikası önce insan önce ömek diyerek her zaman işçilerimizin yanında olmuştur. Elde bulunan imkanlar doğrultusunda işçilerimiz için en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Burada da bir süredir devam eden görüşmeler neticesinde belli bir noktaya gelindi. Bu noktaya barış ve huzur içerisinde geldik” dedi.