Metroya tek aday | Güney Gazetesi Mersin

Metroya tek aday

Mersin metrosuna geçerli teklif veren tek firma olan Doğuş İnşaat -Yapı Merkezi ortaklığı, belediyenin belirlediği yaklaşık maliyetin yüzde 57 fazlasına denk bir fiyat sundu. Kesin sonuç önümüzdeki günlerde belli olacak.

Metroya tek aday


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin metrosu ihalesine davetli 10 konsorsiyumdan 4’ü ihaleye katıldı. 2 firma teklif vermeyip teşekkür etti. Teklif veren firmalardan biri teminat mektubu şartı nedeniyle elendi. İhaleye tek teklifi veren Doğuş İnşaat -Yapı Merkezi ortaklığı oldu. Ortaklık, Mersin metro projesi 3 milyar 758 milyon 620 bin TL teklif verdi.  Mersin Büyükşehir Belediyesinin ise projenin yaklaşık maliyetini 2 milyar 382 milyon 717 bin olarak belirlediği öğrenildi. Yani Doğuş İnşaat -Yapı Merkezi ortaklığı belediyenin belirlediği yaklaşık maliyetten yüzde 50 fazla teklif sundu.

Mersin tarihinin en büyük projelerinden biri olarak değerlendirilen Mersin metrosu ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye, ön yeterlilik alan 10 firma davet edilmişti. Bu firmalardan Cengiz İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Ziver İnşaat Taah. Mad. Turz. Paz.San.Tic. A.Ş., -Şenbay Madencilik Turizm- Azer İn. Servis Mmc, -Pers Yapı İnş.+ Astro Üst Yapı A.Ş. İş Ortaklığı, Nurol İnşaat Ve Tic. A.Ş, Dido- Ray, Ederay, Hks Ankara İnş.- En-Ez İnşaat Ve Ardalya İş Ortaklığı ihaleye katılım sağlamadı.

İhale komisyonu, teklif zarfı gönderen 4 konsorsiyumun zarflarını açarak içeriklerini kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre, Alsim Alarko San. Tesisleri Ve Tic. A.Ş. ile Smu Engeocom Ltd. + Met-Gün İnş. Taah. Ve Tic. A.Ş  İş Ortaklığı herhangi bir fiyat teklifi sunmadı ve teşekkür mektubunu iletti.

İhale için teklif veren konsorsiyumlardan biri Dıllıngham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. Ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı oldu. Konsorsiyum Mersin metrosu projesini 2 milyar 855 milyon 405 bin TL’ye yapmayı taahhüt etti. Ancak konsorsiyumun sunduğu teminat mektubu miktarı, ihale şartnamesinde belirlenen orana uymadığı için konsorsiyumun teklifi geçersiz sayıldı.

Böylece ihaleye tek geçerli teklifi sunan konsorsiyum Doğuş İnş. Ve Tic. A. Ş. -Yapı Merkezi İnşaat Ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi oldu. Doğuş İnşaat ve Yapı Merkezi ortaklığı Mersin metrosu projesi için 3 milyar 758 milyon 620 bin TL teklif etti.

Teklif zarflarının açılmasının ardından Mersin metrosu ihalesi tamamlandı. İhalenin kesin sonucu önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak.