Play-Off tehlikede | Güney Gazetesi Mersin

Play-Off tehlikede

Ligde çıktığı son 4 maçı da kaybeden Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, alt sıralara geriledi. Turuncu-mavililer, kalan 6 maçından 2’sini kazanması halinde Play-Off biletini kapacak.

Play-Off tehlikede


AHMET SÜTCÜ

 

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonunun 21.hafta karşılaşmasında evinde Bellona Kayseri Basketbol’u ağırlayan Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol rakibine 91-73 mağlup oldu. Turuncu-mavililer aldığı yenilgiyle çıktığı son 4 maçtan yenilgiyle ayrıldı.

 

ÇUKUROVA SON YENİLGİYLE SARSILDI

Sezonun ilk yarısında takımın en skorer ismi Alina Iagupova’yı kiralık olarak Fenerbahçe Öznur Kablo’ya gönderen, Çukurova Basketbol, Lyudmyla Naumenko ile de yollarını ayırdı. Sezonun ikinci yarısında Naumenko’nun da takımdan ayrılmasıyla tek yabancıyla mücadele eden turuncu-mavililer, çıktığı son 4 maçı da kaybetti. Son maçta evinde ağırladığı Bellona Kayseri Basketbol’a 91-73 mağlup olan ÇBK, aldığı bu yenilgiyle sarsıldı.

 

LİGDE 7.SIRAYA GERİLEDİ

Ligde ikinci yarıya Botaş yenilgisiyle başlayan Çukurova Basketbol, bu maçın ardından Nesibe Aydın’ı ve Beşiktaş’ı mağlup etti. Ligin ikinci yarısında çıktığı 4.maçta Fenerbahçe’ye 64-71, Çankaya Üniversitesi’ne 93-61, OGM Ormanspor’a 86-89 mağlup olan Çukurova Basketbol; son maçta ise Bellona Kayseri Basketbol’a 91-73 mağlup oldu. Çukurova Basketbol aldığı yenilgilerle ligde 7.sıraya geriledi.

 

2 GALİBİYET ALIRSA PLAY-OFF’U GARANTİLEYECEK

Sezona Play-Off hedefiyle başlayan Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, art arda mağlubiyetlerle alt sıralara geriledi. Ligin bitimine 6 maçı kalan turuncu-mavililer, ligde 2 galibiyet daha elde etmesi durumunda Play-Off’a kalmayı garantileyecek.