Erken uyarı ile 20 milyon lira çiftçinin cebinde kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Erken uyarı ile 20 milyon lira çiftçinin cebinde kaldı

Erken uyarı ile 20 milyon lira çiftçinin cebinde kaldı


İş Bankası ve Vodafone Business tarafından hayata geçirilen Dijital Tarım Çözümü kapsamında İş Bankası destekli kurulan istasyonlara dair ilk 6 aylık raporlarda sürdürülebilir tarım için olumlu sonuçlar yer alıyor. İlk etapta kurulumu tamamlanan ve devreye alınan Bursa’daki zeytin arazilerinde dijital tarım istasyonları sayesinde yapılan erken uyarılarla toplam 15 milyon liranın üzerinde, Mersin Silifke’deki istasyonlarla da çilek üretiminde 5 milyon liraya yakın tasarruf sağlandı.

Türkiye İş Bankası ve Vodafone Business iş birliğinde hayata geçirilen Diital Tarım Çözümü ile tarım sektöründe dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla verimli ve sürdürülebilir tarım yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında ilk etapta kurulumu tamamlanan ve devreye alınan Bursa’daki zeytinliklerde bulunan 5 istasyondan alınan verilere ilişkin ilk yarı raporu paylaşıldı. Kurulmuş olan 5 dijital tarım istasyonu, Bursa’da bulunan 2,5 milyon zeytin ağacını kapsıyor.

Silifke’de kurulu 10 istasyonun verilerini kullanan Silifke Çilek Üreticileri Birliği’nin raporuna göre ise sadece çilek üretiminde yaklaşık 5 milyon liralık bir tasarruf sağlandı. Silifke’deki istasyonlar çilek, muz, ejder meyvesi, farklı tropik ürünler, limon, kayısı, erik, nar, nektarin mahsüllerinin üretildiği alanları kapsıyor.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, “Türkiye’nin Bankası” olarak verimli ve sürdürülebilir tarım için üreticilerin yanında olduklarını vurguladı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin de “Vodafone Business olarak, dijital tarım sistemlerimizle dijital dönüşümü tarım sektöründe de sağlıyor ve verimlilik çalışmalarımızla tarımsal üretimi geliştiriyoruz” dedi. (İHA)