“İşletmeler açılsın!” | Güney Gazetesi Mersin

“İşletmeler açılsın!”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen salgın nedeniyle kapatılan işletmelerin açılması çağrısında bulundu. Antmen, AKP kongrelerini örnek göstererek, “Salgın gerekçesiyle basın açıklamaları, Baro kongreleri, toplantı yasak; yürüyüş yasak, gösteri yasak, kafe – bar- restoran açmak yasak ama AKP kongreleri serbest. Ya bu insanlara yeterli ekonomik desteği sağlayın. Ya da izin verin ekmeklerini kendileri kazansınlar” dedi.

“İşletmeler açılsın!”


CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen, salgın nedeniyle kapatılan işletmelerin açılmasında çağrısında bulundu. Kafe, bar, restoran, meyhane gibi yerlerde çalışan kişilerin aileleriyle birlikte milyonlarca kişiyi bulduğunu belirten Antmen, “Bir yandan Koronavirüs krizi diğer yandan ekonomik kriz vatandaşın belini büktü. Malum, iktidar bu salgın döneminde vatandaşı virüsle baş başa bıraktı. Halk artık devletten bir yardım istemekten vazgeçti. Hiç değilse ‘bırakın da çalışalım’ diyor” dedi.

 

“HER GÜN AÇIKLAMA BEKLİYORLAR”

Antmen, kafe-bar-restoran çalışanları; aileleriyle birlikte milyonları bulduğunu söyleyerek, hiç değilse HES Kodu ile dükkanlarımızı açalım ifadelerine yer verdi. Antmen, “Her gün hayal kırıklığına uğruyorlar. İktidar; halkın sorununu çözeceğine, eline yüzüne bulaştırdığı batık salgın ekonomisini örtmek için muhalefete saldırıyor.  Biz sadece CHP’li ya da İYİ Partili kafeler açılsın demiyoruz. Bütün görüşlerden insanlar var.  Ya bu insanlara yeterli ekonomik desteği sağlayın. Ya da izin verin ekmeklerini kendileri kazansınlar. Siftah yapmadan dükkanı kapatan var, faturalarını ödeyemediği için artık hiç açmayan var. İşletmecilerin hayatta kalabilmesi için ciddi şekilde hibe niteliğinde ciro desteklerinin verilmesi lazım. Yine; Vergi Borçları Yapılandırması ödeme tarihlerinin pandemi sonrasına en az 1 yıl ertelenmesi gerekiyor. Saraylarda yaşamakla büyük devlet olunmuyor. Büyük devlet, halkının bu en zor anında yanında olmakla olur. O esnafların birçoğu 40 yıldır bu ülkeye vergi ödedi ama bu iktidar o esnafa 40 gün bile bakamadı” dedi.

 

 “SANDIKTA BERTARAF OLACAKSINIZ”

Salgın nedeniyle AKP’nin kendinden olmayanları yok etmeye çalıştığını söyleyen Antmen, “Bir de kafe ve restoran sahipleri ile çalışanlarına uygulanan bu zulmün başka bir nedeni daha var. İktidar, gizli ajandasında taşıdığı gerici sosyal sistemi getirmeye ve karşı olduğu sosyal hayat anlayışını da yok etmeye çalışıyor. Salgın bahanesiyle kendinden olmayanı yok etmeye çalışmak şu çağda anca tek adamlığın aklına gelirdi. İşinize geldiğinde hepimiz aynı gemideyiz; işinize gelmediğinde aynı gemide değiliz. İşinize geldiğinde birlik beraberlik; işinize gelmediğinde siz bir taraf biz diğer taraf… Vatandaşı taraflara ayırmaya devam ederseniz en sonunda siz sandıkta bertaraf olacaksınız haberiniz olsun” dedi. (Haber Merkezi)