Bakanlığa aşı çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Bakanlığa aşı çağrısı

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, okullarda yüz yüze geçilmeden önce öğretmenlerin ve diğer tüm eğitim emekçilerinin koronavirüs aşılarının yapılması gerektiğini söyledi.

Bakanlığa aşı çağrısı


Yazılı bir açıklama yapan Aslan,  “Eğitim çevrelerinden ve velilerden  gelen tüm itirazlara rağmen “dediğim dedik” biçimde, pandemiye yönelik tüm adımlar atılmadan yüz yüze eğitime geçen Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki aşı trafiğini de düzgün yönetememektedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Aslan, “Yüz yüze eğitim kararını, aşılama takvimini rasyonel biçimde ayarladıktan ve gerekli tüm tedbirlerin tamamlandıktan sonraya ertelemelisiniz. Eğer bu konuda biz eğitim çevrelerinin itirazlarına yine kulak tıkayacaksanız, en azından canını riske attığınız tüm eğitim emekçilerini derhal aşılatmalısınız. Bu gerçeklik çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’na yolladığınız listeyi acil olarak güncellemelisiniz. Daha önce söyledik, bir kez daha söylüyoruz: Kaçan derslerin telafisi mümkündür, ancak tek bir canın bile telafisi olmayacaktır. Bu acı sorumluluğu almayın” dedi. (Haber Merkezi)