“Vakalar gün gün açıklanmalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Vakalar gün gün açıklanmalı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısını gösteren tabloyu kamuoyuyla paylaştı. Tabloya göre Mersin’de vaka oranları bir önceki haftaya göre 90,57’den 87,87’ye düştü.

“Vakalar gün gün açıklanmalı”


Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, ikinci hafta rakamlarının, birinci haftaya göre çok fazla farklılık içermediğini söyleyerek, “Vaka sayıları günlük açıklanmalıdır. İllerin yanı sıra ilçeler de açıklanmalıdır. Mutant virüs sayıları ayrıca açıklanmalıdır. Ayrıca aşılama oranları da il il ve her gün açıklanmalıdır” dedi.

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen konuyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Antmen haftalık tabloyu şu şekilde yorumladı:

“Pandemide ikinci hafta rakamları, birinci haftadan çok fazla farklılık içermiyor. Bu nedenle genel bir değerlendirme yapmakta yarar var. Pandemi sürecinin başından bu yana her ilin ve hatta her ilçenin rakamlarının ayrı ayrı açıklanması ve önlemlerin buna göre belirlenmesi gerektiğini vurguluyorduk. Sağlık bakanlığı sesimizi bir yıl sonra duydu. Ancak pandemi artık yeni bir evrede ve bu nedenle yapılması gereken çok şey var. Buradan hareketle önümüzdeki dönem için vaka oranları yüksek olan illere giriş çıkışların kontrol altına alınması, yüz yüze eğitimin ertelenmesi, kafe ve restoranların açılmasının ertelenmesi gibi önlemler alınmalı, vaka oranı yüz binde 20’nin altında olan illerde de bu önlemlerin gevşetilmesi ancak bireysel önlemlerde sıkı bir denetimin sağlanması gerekir. Mersin’deki vaka oranının pek çok ilden çok daha yüksek olduğu göz önüne alındığında yukarıda sayılan önlemlerin Mersin açısından sıkılaştırılması ve özellikle yaz dönemine değin aşılamaların hızla yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” (Haber Merkezi)