“2030 yılında nasıl bir Mersin’de yaşamak istersiniz?” | Güney Gazetesi Mersin

“2030 yılında nasıl bir Mersin’de yaşamak istersiniz?”

“2030 yılında nasıl bir Mersin’de yaşamak istersiniz?”


Mersin Kent Konseyi ile Denge ve Denetleme Ağı (DDA) işbirliğinde sürdürülen, “2030 yılında nasıl bir Mersin’de yaşamak istersiniz” konulu İki gün sürecek olan etkinliğin ilk gününde online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirdi.

Konseye yerel yönetim temsilcileri, karar vericiler, kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek hemşerilik, bir arada yaşama, yerel yönetimlerde vatandaş katılımı ve şehrin geleceği gibi konular hakkında fikirlerini paylaştılar. “Bir Şehir Hayali - Mersin Paneli’nin ilk bölümünde;  Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, Abdullah Ayan, Ahmet Akın, Bedrettin Gündeş, Ebru Petek Budur, Fulya Melisa Aybars Kurt, Ünal Şahin, Cem Bucuge, Vahap Kokulu panelist olarak katıldı.

Etkinliğin ikinci gününde farklı katılımcılar, Dijital Hayal Atölyesinde 2030 yılında yaşamak istedikleri Mersin’e dair hayallerini ortaya koyacak. Etkinliğin amacı vatandaşların yaşadıkları şehirle ilgili daha çok düşünmesini sağlamak, konuyla ilgili fikirlerini ifade edebilmek, aynı zamanda fikirlerinin gerçeğe dönüşme süreçlerine etki edebilmektir. (Haber Merkezi)