Ali Yanaç’a önemli görev! | Güney Gazetesi Mersin

Ali Yanaç’a önemli görev!

Ampute Futbol Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı, Melikgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kayseri’de gerçekleştirildi.

Ali Yanaç’a önemli görev!


ZELİHA ÖZİPEK

Ampute Futbol Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı, Melikgazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kayseri’de gerçekleştirildi. Kayseri Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıya, Ampute Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Faruk Şahin, Melikgazi Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü İbrahim Bozdoğ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, Mersin Ampute Futbol Kulübü Başkanı Ali Yanaç ve çok sayıda kulüp başkanı katıldı. Yapılan toplantının ardından Faruk Şahin başkanlığında geçici yönetim belli oldu.  Mersin Ampute Futbol Takımı Başkanı Ali Yanaç da Genel Sekreter olarak yönetime seçildi.

“BRANŞIMIZI İLERİYE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kulüpler Birliği Başkanı Faruk Şahin, “Kulüpler birliğimizin merkezi Ankara’dır. Yönetim kurulumuz, 7 ilden oluşmaktadır. Yönetimde Kayseri, Konya, Ordu, Samsun, Batman, Mersin ve Ankara olmak üzere 7 ilimiz var. Ampute Spor Kulüpleri Birliği’nin amacı, giderek popülaritesi artan, başarıları ile göz dolduran engellilerin ve engelsiz yaşamın hayata geçirilmesinin sonuçlarını son üç yılda gördük. Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği yıldızımızı parlattı. Bizlerde bu işin mutfağı olan kulüpler olarak kulüplerimizin müşterek sorunlarını çözebilmek, kulüplerimizin gelişmesi ve büyümesi için projeler yapabilmek, branşımızı ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

“AMPUTE FUTBOL DAHA İYİ SEVİYELERE GELECEK”

Ampute Futbol Kulüpler Birliği’ne Genel Sekreter olarak seçilen Mersin Ampute Futbol Kulübü Başkanı Ali Yanaç ise yaptığı açıklamada ampute futbolu ileriye götürmek adına taşın altına ellerini soktuklarını belirtti. Amputeye yapılacak yatırımlarla daha iyi seviyelere gelebileceğini söyleyen Ali Yanaç, “Milli Takımımızın başarıları ortada. Hiçbir engel bizleri durduramaz. Ampute futbol daha iyi seviyelere gelecek. Bizler, 34 tane ampute kulübün sesi olabilmek, amputeli gençlerin sorunlarını çözebilmek için bir aradayız. Birliğimiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.