“Asistan hekimler tükeniyor, farkında mısınız?” | Güney Gazetesi Mersin

“Asistan hekimler tükeniyor, farkında mısınız?”

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Jini Güneş, asistan hekimlerin pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti.

“Asistan hekimler tükeniyor, farkında mısınız?”


Güneş, “Pandemi servislerinde, polikliniklerde, acil servislerde, filyasyonda, laboratuvarda yani pandemi ile mücadelenin her alanında özveri ile görev almamıza rağmen artan iş yükü, ihmal edilen uzmanlık eğitimi, ücret adaletsizliği ve artan mobbing ile karşılaştık. Özellikle covid görevlendirmeleri nedeniyle eğitimimiz durma noktasına gelmiştir” dedi.

Mersin Tabip Odası, pandemi sürecinden en fazla etkilenen meslek gruplarından biri olan asistan hekimlerin içinde bulundukları duruma dikkat çekmek için bir basın açıklaması düzenledi.

Oda adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Dr. Ayşe Jini Güneş şunları söyledi:

Bizler sayısı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi asistan hekimleri olarak; Çığlığa dönüşen sorunlarımızın duyulmasını,  nöbet sayılarının insani sınırlara çekilmesini, koşulsuz nöbet ertesi izin verilmesini, eğitim sürecimizin performans sistemine kurban edilmemesini, sağlıkta mobbingin son bulmasını, bu konuda bütün meslektaşlarımızın üzerine düşen görevi yerine getirmesini, mobbinge karşı şikâyet, denetleme ve cezalandırma mekanizmalarının uygulamaya sokulmasını, tıp eğitimini yaralayan üniversite özerkliğine müdahale ve sözleşme dayatılmasından derhal vazgeçilmesini, pandemi görevlendirmelerinin adil bir şekilde yapılmasını, yabancı uyruklu hekimlere özel sorunların bir an önce çözümlenmesini,  bütün hekimlerin insani çalışma şartlarına sahip olmasını, hak ettikleri emekliliğe yansıyan performansa dayanmayan ücret almasını, geç ödenen nöbet ve performans ödemelerinin zamanında ödenmesini,  bugüne değin adaletsiz ve eksik dağıtılan covid ek ödemelerinin zamanında, tam ödenmesini ve özellikle mobbing ile nöbet ertesi izin konusunda acilen yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.”  (Haber Merkezi)