Normalleşme adımları atıldı | Güney Gazetesi Mersin

Normalleşme adımları atıldı

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler bundan sonra 4 farklı risk grubuna göre yürütülecek. Aralarında Mersin’in de olduğu yüksek riskli illerde gece sokağa çıkma yasağı devam edecek. Cumartesi günleri sokağa çıkmak serbest olacak ancak Pazar günleri sokağa çıkılamayacak. Lokantalar yüzde 50 kapasite ile sabah 7 akşam 7 arasında müşteri kabul edebilecek.

Normalleşme adımları atıldı


Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler bundan sonra  düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli olmak üzere 4 farklı risk grubuna göre yürütülecek. Aralarında Mersin’in de olduğu yüksek riskli illerde gece sokağa çıkma yasağı devam edecek. Cumartesi günleri sokağa çıkmak serbest olacak ancak Pazar günleri sokağa çıkılamayacak. Lokantalar yüzde 50 kapasite ile saba7 akşam 7 arasında müşteri kabul edebilecek. İllere göre hangi önlemlerin uygulanacağını valilikler açıkladı.

Buna göre hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.

 Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

 Düşük, orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri yüzde 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak çalışacak.  Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecekler.

 Yüksek ve çok risk grubunda yer alan illerimizde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8m² alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek. (Haber Merkezi)