Tüm Emekli-Sen dördüncü yaşını kutladı | Güney Gazetesi Mersin

Tüm Emekli-Sen dördüncü yaşını kutladı

Tüm Emekli-Sen dördüncü yaşını kutladı


 

Zeliha ÖZİPEK

Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi, kuruluşunun dördüncü yıl dönümünü düzenlediği kokteyl ile kutladı. Etkinlikte bir araya gelen emekliler türküler söyleyip, şiirler okuyarak sendikanın dördüncü yaş gününü kutladı.

Kutlama sırasında konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tekir, sendikanın taleplerini sıraladı. Tekir, “65 yaş üstüne uygulanan ötekileştirici kararların sona erdirilmesini ve emeklilere zam yapılmasını istiyoruz” dedi.

Tüm Emekli Sen-Mersin Şubesi kuruluşunun dördüncü yıl dönümünü türkülerle, şiirlerle kutladı. Etkinlikte bir araya gelen sendika üyeleri saz çalıp türkü söyleyerek yıl dönümlerini kutladılar. Kutlama sırasında konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tekir, “95’te kurulun Tüm Emekli-Sen, devletin kurumları ve mahkemeleri tarafından 2007 yılında kapatıldı. Yargıtay süreciyle birlikte kapatma resmileşti. O dönemki merkez yöneticisi arkadaşlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’e (AHİM) gittiler.  Bizi bu örgütlenme karşıtı yönetimin kararından kurtarın dediler ama olmadı. AHİM ‘Türkiye’de emekliler örgütlenebilir ama sendika olarak değil’ kararını verdi. İç hukuktaki düzenlemelerin olmadığını da öne sürdü. Dört yaşında olduğumuzun kısa hikayesi de budur” dedi.

 

“EMEKLİLERE ZAM İSTİYORUZ”

 

Tekir, Tüm Emekli-Sen Sendikasının taleplerini şu şekilde sıraladı:

 

“*65 yaş üstüne uygulanan ötekileştirici kararların sona erdirilmesini istiyoruz.

*2021 yılı 15 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğü giren yüzdelik zamlar bir buçuk ayda eridi. Emeklilere zam istiyoruz.

*Dini bayramlarda verilen bin liralık ikramiyelerin bir maaşa yükseltilmesini talep ediyoruz.

*İkramiyelerin dört maaş olarak hesaplanmasını istiyoruz.

*Acilen emekli sendikaları statü yasalarının çıkarılmasını istiyoruz ve bütün kesimlerin örgütlenmesindeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

*SGK’ ya bağlı olmayan vakıf emeklileri var. Onların da örgütlenmelerindeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Vakıf emeklilerinin de SGK statülerine geçirilmelerini istiyoruz. Bu talepler etrafında tüm emeklileri sendikamız etrafından örgütlenmeye davet ediyoruz.”