ÇBK evinde kayıp! | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK evinde kayıp!

Evinde çıktığı son 3 maçı kaybeden Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, Birevim Elazığ İl Özel İdaresi’ne 79-86 mağlup olarak üst üste dördüncü yenilgisini aldı. Turuncu-mavililerde Anigwe 37 sayı, 10 ribauntla maçın en skoreri olsa da takımını galibiyete taşıyamadı.

ÇBK evinde kayıp!


ZELİHA ÖZİPEK

 

Herbalıfe Nutrıtıon Kadınlar Basketbol Ligi’nin 23.hafta karşılaşmasında Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol evimde Birevim Elazığ İl Özel İdaresi’ni konuk etti. Turuncu-mavililer rakibine 79-86 mağlup oldu.

 

ELAZIĞ SON SANİYELERDE FARKI ERİTTİ

Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan maça ÇBK, Manolya Kurtulmuş, Gökşen Fitik, İlayda Güner, Fatmanur Karakaş ve Kristine Anigwe ilk beşiyle çıkarken konuk takım Birevim İl Özel İdaresi ise; Gamze Takmaz, Sera Özelçi, Nuran Tutsak, Cannon ve Baric ilk beşiyle parkedeki yerini aldı. Son 5 maçta sadece 1 galibiyet alarak düşüşe geçen Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol, maça 4-0’lık seriyle başladı. Gökşen’in turnikeleriyle maça başlayan turuncu-mavililer periyotta attığı sayılarla kaçarken konuk takım ise ÇBK’yı kovaladı. Periyodun bitimine 4 dakika kala Manolya’nın arka arkaya attığı 3 sayılık basketlerle farkı 8’e çıkaran ÇBK skoru 19-11’e getirdi. Bitime 1 dakika kala 6-1’lik seri yakalayan Birevim Elazığ skoru 24-22’ye getirerek soyunma odasının yolunu tuttu.

 

KONUK TAKIM ETKİLİ OYUNUYLA FARKI AÇTI

Sera’nın 2 sayılık basketiyle skoru 24-24’e getiren Birevim Elazığ ikinci periyoda iyi başladı. Cannon’un 2 sayılık basketiyle maçta öne geçen Elazığ etkili oyunuyla farkı açmayı başardı. Pota altında Sera ve Cannon ile etkili olan konuk takım skoru 35-46’ya getirerek soyunma odasının yolunu tuttu.

 

ÇUKUROVA FARKI ERİTMEYİ BAŞARAMADI

İkinci periyotta 13 sayılık fark yiyen Çukurova Basketbol, bu periyotta da hem hücumda hem savunmada etkisiz kaldı.  Karşılıklı boş ataklarla geçilen 3.periyodun ilk dakikalarında ilk sayıyı Birevim Elazığ buldu. Yapılan faulle serbest atış çizgisine geçen Cannon yüzde yüzlük atışıyla skoru 35-48’e getirdi. Cannon’un sayısının ardından basket faul kazanan Anigwe skoru 38-48’e getirdi. Farkı eritmeyi başaramayan ÇBK, bu periyotta da çare bulamadı. Periyot 49-65’lik üstünlükle Çukurova Basketbol’un aleyhine sonuçlandı.

 

ANİGWE MAÇA DAMGA VURDU

Son periyoda Anigwe’nin attığı sayıyla başlayan turuncu-mavililer, 9-5’lik seriyle periyoda başlasa da etkili olamadı. Bitime 5 dakika kala 12-2’lik seri yakalayan ÇBK farkı tek haneli sayılara indirmeyi başardı. (73-78)  Cannon ile pota altında etkili olan konuk takım, sonuca gitmeyi başararak maçtan 79-86 galip ayrıldı.  Çukurova Basketbol’da Kristine Anigwe 37 sayı, 10 ribauntla double-double yapıp maçın en skorer ismi olsa da takımını galibiyete taşımayı başaramadı. Elazığ ekibinde Cannon 32 sayı, 10 ribauntla double-double yapan bir diğer isim oldu.