Millet Bahçesi’ne komşu Tekel büfesini yıktılar | Güney Gazetesi Mersin

Millet Bahçesi’ne komşu Tekel büfesini yıktılar

Mersin Millet Bahçesi’ni yapan TOKİ’nin ilk işi bahçeye komşu olan Tekel büfesini yıktırmak oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait büfede 28 yıldır çalışan ve yıkımın ardından malzemeleriyle birlikte ortada kalan işletmeci “Mahkememiz sürüyordu. Bu süreçte maddi manevi çok yıprandık” dedi.

Millet Bahçesi’ne komşu Tekel büfesini yıktılar


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı’nı alan TOKİ’ye, stadın yerine Millet Bahçesi yapılmasını talimatını vermişti. TOKİ, tarihi stadı yıktı ve Mersin Millet Bahçesi’ni yaptı.

Henüz resmi açılışı yapılmayan, fiilen kullanılmayan Millet Bahçesi için TOKİ’nin, bahçeye komşu olan, cadde cepheli bir Tekel büfesi ile davalık olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, İnönü Bulvarı kaldırımında bulunan ve mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş’ye ait olan alkol satış ruhsatlı büfenin kaldırılması için TOKİ ilgililere bildirimde bulundu. Bunun üzerine büfeyi belediyeden kiralayan ve 28 yıldır aynı yeri işleten işletmeci Mersin 1. İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma davası açtı. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verince TOKİ Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etti ve yerel mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırttı. Davacı işletmecinin açtığı dava kesinleşmeden TOKİ Yenişehir Kaymakamlığı’na yıkım için talepte bulundu ve büfe belediye ekiplerince yıkıldı.

Yıkımdan önce büfedeki malzemelerini dışarıya çıkarmasına izin verilen işletmeci Bahri Çelik, “1993’ten beri biz işetiyoruz. Yeni dönemde Millet Bahçesi yapılacağından dolayı bu alanın TOKİ’ye ait olduğu söylendi.  Mahkeme süreci devam ediyordu ama mahkeme süreci beklenmeden yıkıldı. Tüm ailemizin orada emeği var. Büfemiz yıkılınca gözümüzden yaş geldi.  Bu süreçte maddi ve manevi çok yıprandık” dedi.