Vali Su esnafı denetledi | Güney Gazetesi Mersin

Vali Su esnafı denetledi

Mersin Valisi Ali İhsan Su, İstiklal Caddesi’nde esnaf denetimine çıktı. Esnafı ve vatandaşları maske, hijyen ve sosyal mesafe konusunda uyaran Su, salgının üzerinden hep birlikte kurallara uyarak gelineceğini söyledi.

Vali Su esnafı denetledi


Nihat ALTUNTAŞ

 

Mersin’in en işlek caddelerinden bir tanesi olan İstiklal Caddesi’nde Mersin Valisi Ali İnsan Su, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile birlikte esnafı denetledi. Maskesini takarak esnafı ziyaret eden Su, vatandaşları maske, hijyen, sosyal mesafe konusunda uyardı.

Mersin’in koronavirüs risk haritasında turuncu kategoride yer aldığını söyleyen Su, hedeflerinin Mersin’i mavi yapmak olduğu söyledi. Su, “Tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de yeni kontrollü normalleşme sürecinde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Başta ben olmak üzere tüm ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, müdürlerimiz, emniyet, jandarma, sahil güvenlik birimlerimiz ve bütün birimlerimizle birlikte alandayız, sahadayız. Mersin olarak turuncu kategorideyiz. Hedefimiz mavi yapmak. Bunun içinde öncelikle iş yeri sahiplerimiz ve vatandaşlarımız kurallara uyacak. Biz de tüm ekiplerimizle beraber sahada olacağız. Denetimlerimizi ve kontrollerimizi gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın bu konudaki bilinç ve farkındalığını sürekli diri tutmak zorundayız. Bu anlamda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki hep birlikte maske, mesafe, temizlik ve bilim kurulunun belirlediği kurallara uyarak bu pandeminin üstesinden geleceğiz. Ben kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum. İnşallah beraberce bunu başaracağız” dedi.