Siyasilerden 8 Mart mesajları | Güney Gazetesi Mersin

Siyasilerden 8 Mart mesajları

Siyasilerden 8 Mart mesajları


 

Milletvekilleri ve belediye başkanları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yayınladıkları mesajlarla kutladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Ülkemizin her alanda ilerleme kaydetmesini, geçmişte kurtuluş mücadelemizde olduğu gibi yine kadınlarımızla birlikte sağlayacağımızdan hiç şüphem yoktur.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: Cumhuriyet; sosyal, ekonomik ve siyasal hayatta kadınların önünü açarak katılımını desteklemiştir. O dönemde yapılan en büyük devrim bir anlamda kadın devrimidir.  Bugün biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bu devrimi “kadınlarla devrim” diyerek kararlılıkla sürdürmeliyiz.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz: Bugün bizler sağlıklı ve mutlu bir geleceğe umutla bakabiliyorsak, hayatımızın her alanında büyük fedakarlık gösteren ve rol üstlenen kadınların sayesindedir. Kadınlar için yapılacak her türlü çalışmanın önemine yürekten inanıyorum.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit: Kadınlara yönelik baskıya, şiddete, cinsel istismara, cinsiyet eşitsizliğine, cinayete ve sömürüye karşı kadınların yanındayız. Dün olduğu gibi bugün de kadınların hak arayışına şiddetle karşılık veren zihniyetin karşısında dimdik duracağız.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: Toplumun yarısını oluşturan kadınları, üretim ve istihdamdan uzak tutamazsınız. Zira üreten kadın güçlenir. Kadının güçlü olduğu yerde de toplum ve ülke her alanda güçlenir ve yükselir. Kadın annedir, kadın kardeştir. Kadınlar, hayat mücadelesinde eşimiz ve sırdaşımızdır. Kadına yönelik şiddeti kınıyor, şiddet gösterenlere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan: Kadınların emek, eşitlik ve özgürlük mücadelesine sunulan her desteğin, ülkemizde ve dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına, kadına yönelik ayrımcılık ve eşitsizliklerin kaldırılmasına, kadının bedenini ve ruhunu hedef alan erkek şiddetinin önlenmesine destek vermek anlamına geleceğini biliyoruz. (Haber Merkezi)