HDP heyeti, kadın işçilerle buluştu | Güney Gazetesi Mersin

HDP heyeti, kadın işçilerle buluştu

HDP, 2021 yılı boyunca devam edecek olan İş ve Aş Buluşmalarının dördüncüsünü; Ekonomi, Emek, Sağlık ve Sosyal Politikalar, Ekoloji Komisyonlarıyla birlikte Mersin’de 10-11-12 Mart tarihlerinde gerçekleştiriyor.

HDP heyeti, kadın işçilerle buluştu


İş ve Aş Buluşmaları'nın dördüncüsünü gerçekleştirdiği Mersin'de kadın özgün programı kapsamında Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yaş sebze ve meyve paketleme depolarında çalışan kadınları ziyaret etti.

 

“İŞVERENİN KEYFİ KARARIYLA İŞSİZ KALIYORLAR”

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, SYKP Eş Başkanı Canan Yüce ve HDP Mersin PM ve İl Kadın Meclisi Üyeleri'nden oluşan bir heyet, depolarda çalışan kadın işçileri dinledi. Depolarda çalışan işçiler, sigortasız ve günlük 80-85 liralık yevmiye ile çalıştırıldıklarını, sigortasız çalışan oldukları için de işverenin keyfi kararı ile işten kolayca çıkarılabildiklerini söyledi.

 

‘‘BİZ BUNLARI HAK EDECEK BİR ŞEY YAPMADIK’’

8 Mart günü de çalıştırıldıklarını belirten kadınlar, işçi çıkarmalarda işverenlerin tercihini öncelikli olarak kadın işçilerden yana kullandıklarını belirtti. Sebze deposunda çalışan bir kadın işci ise "Köyümüzden çıkarıldık, köyümüzü yaktılar, eşimi öldürdüler. O zamandan sonra 20 yıldır burada bu koşullarda çalışıyorum şimdi. Biz bunları hak edecek bir şey yapmadık" dedi.

 

HEYET, NAKLİYECİLER SİTESİNİ DE ZİYARET ETTİ

Akdeniz ilçesinde bulunan Nakliyeciler Sitesini de ziyaret eden HDP heyeti, nakliyeci ve şoförlerin sorunlarını dinledi. HDP, çözüm önerilerini aktardı.  

Mevcut yasal düzenlemelerin uygulamadaki sorunları artırdığını belirten Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, “Sorunlarımızı bilmeden, bizlere danışmadan, Ankara’da oturdukları yerden yasa çıkarıyorlar. Bu kentin sorunlarını, biz nakliyecilerin sorunlarını bilmiyorlar, pek çok insani sorun da yaşıyoruz bizler meslekte, öğrenmek isteseler belki bizlerin yaşadığı problemler ortadan kalkacak. Ankara’dakiler, bizi bağlayan yasayı bize sormadan hazırlıyorlar” dedi ve Hal Yasası’nın nakliyeciler ve şoförlerin görüşleri alınarak hazırlanmasını talep etti.

 

“BU YOLSUZLUK DÜZENİNE HEP BERABER SON VERECEĞİZ”

HDP’nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Cumhurbaşkanı asgari ücretlinin 40 katı maaş alıyor. Biz kaynakların halkımıza, esnafımıza, işçilere aktarılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sizin verdiğiniz vergiler, yandaş müteahhitlere aktarılıyor. Sizlere gelince bu iktidar “kaynak yok” diyor. Biz de diyoruz ki ‘kaynak var’, tercihler halktan yana değil ve kaynaklar size aktarılmıyor. Bizler bu yolsuzluk düzenine hep beraber, omuz omuza son vereceğiz” dedi.

Mersin Nakliyeciler Derneği üyesi nakliyeci ve şoförleri dinleyen HDP heyeti, nakliyecilik alanında yaşanan sorunları Meclis’e taşıyacaklarını, nakliyecilerin parlamentodaki sesi olmaya devam edeceklerini aktardı. (Haber Merkezi)