“Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” | Güney Gazetesi Mersin

“Kararı geri çek sözleşmeyi uygula”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Meclisi bileşenleri, İstanbul Sözleşmesi için alanlardaydı. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden kimlerin rahatsız olduğuna dikkat çekti, “Fesih kararını asla kabul etmiyoruz” diye haykırdı.

“Kararı geri çek sözleşmeyi uygula”


ABİDİN YAĞMUR

 

AKP hükümetinin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti önlemeye yönelik İstanbul Sözleşmesi’ni feshetme girişimlerine kadınların tepkisi sürüyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Meclisi bileşenleri, erkek şiddeti kurbanlarının sembollerinden biri olan Özgecan Aslan’ın adının verildiği meydanda “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyiz” diye haykırdı.

Platform adına açıklama yapan Özge Çabuk, “Bu kararı asla kabul etmiyoruz. Kadını kulu kölesi gibi görenlerin gönlünü etmek için mücadelemizi ezen geçenlere, yaşam hakkımızı görmezden gelenlere karşı meydanları boş bırakmayacağız. Fesih kararı geri çekilene, İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

SÖZLEŞME KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Meclisi’nin eyleminde konuşan Özge Çabuk, “İstanbul Sözleşmesi kadınların alanlarda, adliyelerde sürdürdüğü mücadele sonucunda kazanılmıştı. Peki İstanbul Sözleşmesini kimler istemedi” dedi ve şöyle devam etti:

*15 yaşındaki çocuk cinsel olgunluğa erişmiştir diyenler istemedi.

*6 yaşındaki çocukla evlenilebilir fetvası verenler istemedi.

*Olduğu gibi var olma hakkı isteyen LGBT bireyleri sapkın diye niteleyenler istemedi.

*Vakıf yurtlarında çocuklara tecavüz eden ve bu tecavüzlere gıkını dahi çıkartmayanlar istemedi. *Kocasından dayak yiyen kadına Allah’a şükretsin diyenler istemedi.