YKKED Genel Kurulu yapıldı | Güney Gazetesi Mersin

YKKED Genel Kurulu yapıldı

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Mersin Şubesi 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Hülya Aslan oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

YKKED Genel Kurulu yapıldı


Zeliha ÖZİPEK

 

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Mersin Şubesi 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yenişehir Belediyesi Akademi’de gerçekleşen genel kurul pandemi kuralları çerçevesinde yapıldı. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Mersin Şubesi Başkanı Hülya Aslan başkanlığa seçilirken Nazım Özbek, Nuray Özdemir Özkan, Ali Sarızayim, Ayşe Kaşur, Özcan Utku ve Abidin Kul yönetim kurulunu oluşturdu.

 

“KEŞKE KAPATILMASAYDI”

YKKED Mersin Şube Başkanı Hülya Aslan toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Mustafa Necati, Reşit Galip, Saffet Arıkan ve Hasan Ali Yücel İle Köy Enstitülü Çocukların Tonguç babası İsmail Hakkı Tonguç olmak üzere hepsini saygı ve hürmetle anıyoruz. Derneğimiz 23 Şubesi ile tüm bu değerli yurtseverlerin fikirlerinin yılmaz savunucuları olmaya devam edecektir. Ülkede her gün daha da çıkmaza giren eğitim sistemimize aydınlık yolların olduğunu göstermek için derneğimiz varlığını siz üyeleri, gönül verenleri ve bu eğitim modelini kavramış olanlar ile sürdürecektir. Bugün ülkenin eğitim gündeminde yaklaşık bir asır öncenin bu modelinin hala konuşuluyor ve derin bir iç çekişle “Keşke Kapatılmasaydı” deniliyor olmasının altında yatan geçmişinde ortaya koyduğu gerçeğinde yatmaktadır. Keşke Kapatılmasaydı söylemi aynı zamanda “Gelişmiş, üreten, borç almayan, borç veren ve belki de etrafı ateş çemberi ile değil komşularının gerek dinsel gerekse vatan topraklarının sömürülmesine dur diyebilen güçte bir ülke olması umudunu da taşıtan bir eğitim modeli olduğunun önemli göstergesi olmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü çocuklarına sorgulayan, araştıran eğitim modelleri sunan ülkeler savaştan, halkların sömürüsünden yana olanlar değil.”