ÇED raporu iptal | Güney Gazetesi Mersin

ÇED raporu iptal

 ÇED raporu iptal


 

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, polipropilen tesisinin ÇED raporuna karşı açılan davada idari mahkemenin iptal kararı verdiğini duyurdu.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu'nun TEKFEN Polipropilen Üretim Tesisi Yatırım Projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Barosu'nun açmış olduğu ÇED Olumlu kararının iptaline yönelik davada iptal kararı çıktı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar şunları söyledi:

“TEKFEN Polipropilen Üretim Tesisi Yatırım Projesi kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Barosu'nun açmış olduğu ÇED Olumlu kararının iptaline yönelik davada Mersin 2. İdare Mahkemesi iptal kararı vermiş bulunmaktadır.

Çevrenin korunmasına yönelik somut çözümler üretmekten uzak ve yetersiz gerekçeler içeren şekilde hazırlandığı anlaşılan ÇED raporuna dayalı olarak verilen, davaya konu "ÇED olumlu" kararının, hukuka uygun bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır.

2018 yılından bugüne yürüttüğümüz mücadelenin zaferle sonuçlanmış olması TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu'na bağlı meslek odalarımızı son derece mutlu etmiştir. Ortaya koyduğumuz mücadele sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne, Mersin Kent Konseyi'ne Karaduvar-Kazanlı muhtarları ile yakın çevre mahalle muhtarlarına, Mersin Tabip Odası'na ve desteklerini esirgemeyen tüm Mersinlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kente, Tarıma ve Çevreye karşı işlenen talanlara karşı mücadelemizin ilk günkü gibi devam edeceğini belirtir saygılarımızı sunarız.” (Haber Merkezi)