Otobüslerde dikkat çeken yoğunluk | Güney Gazetesi Mersin

Otobüslerde dikkat çeken yoğunluk

Otobüslerde dikkat çeken yoğunluk


 

ZELİHA ÖZİPEK

 

Toplu taşıma araçları ve duraklarda, zaman zaman oluşan yoğunluk nedeniyle fiziksel mesafe kuralının ihlal edilmesi dikkat çekti. Yoğunluğun yanı sıra bazı vatandaşların maskeleri kuralına uygun şekilde takmadıkları da görülüyor.

Sokağa çıkma yasağının hafta içi 19.00’da başlayıp 05.00’a kadar sürme kararının alınmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında ve duraklarda yoğunluk yaşandı. Özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde yaşanan yoğunluk, koronavirüs bulaş riskini arttırdı. Özellikle akşam iş çıkışında evlerine gidebilmek için toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşların oluşturduğu yoğunluk dikkat çekti.

Ayrıca otobüslerde yoğunluk yaşandığı saatlerde birçok yolcunun da yine fiziksel mesafeyi unutarak ayakta yolculuk yaptığı görüldü. Bazı yolcuların şoförlere ayakta yolcu aldıkları için tepki göstermesine rağmen birçok şoför uyarıları dikkate almıyor. Vatandaşlar yetkililerin konuyla ilgili önlemleri sıkılaştırmasını istiyor.

 

DEZENFEKTAN KUTUSU VAR AMA İÇİ BOŞ

 

Virüsün ülkemizde görüldüğü ilk zamanlarda alınan tedbirler kapsamında otobüslerde dezenfektan bulundurma zorunluluğu vardı. Çoğu şoförün ilk zamanlarda uyduğu kural, günümüzde görmezden geliniyor. Birçok otobüste dezenfektanların bulunmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.