Çamlıyayla’da Nutuk dağıttılar | Güney Gazetesi Mersin

Çamlıyayla’da Nutuk dağıttılar

Çamlıyayla’da Nutuk dağıttılar


ABİDİN YAĞMUR

 

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk’ün Nutuk eserinin okullarda dağıtılmasını sakıncalı bulması ve bunu resmi bir yazıyla duyurması tepkilere neden oldu.

Mersin’de Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Yenikuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri Çamlıyayla ilçesine giderek esnafa Nutuk dağıttı. Çamlıyayla esnafının büyük kısmı da dernek üyeleriyle birlikte Nutuk dağıtarak Milli Eğitim Müdürlüğünün kararına tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Adnan Gündoğdu, “Hepimizi üzen bir olay nedeniyle buradayız. İlçe Milli Eğitim Müdürünün tarihe geçen ama kendisi adına utanılacak bir işlemi, kararı nedeniyle buradayız. Bunu da gördük. Nutuk çocuklar için sakıncalıymış. Emperyalizme karşı mücadeleyi anlatan, ülkemizin milli devlet olarak kuruluşunu anlatan, akılcılığı, yurtseverliği anlatan Nutuk maalesef Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürünce sakıncalı bulunuyor. Hiç çekinmeden, hiç utanmadan, fütursuzca bu kararını bildiriyor. Neresi sakıncalı bu Nutuk’un. Çocuklarımız Nutuk okuyunca tam bağımsız Türkiye fikrini edinecekler bundan mı korkuyorsunuz” ifadelerini kullandı