Etkinlikler Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda devam edecek | Güney Gazetesi Mersin

Etkinlikler Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda devam edecek

Etkinlikler Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda devam edecek


 

NİHAT ALTUNTAŞ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Özgecan Aslan Meydanı’na taşıyor. Normalde 22 ve 23 Nisan’da yapılması planlanan kutlamaların koronavirüs kısıtlamalı nedeniyle 26 ve 27 Nisan’a ertelenmesi meydandaki coşkuyu azaltmadı. Kutlamalar öncesi kadınlar el emeği ürünlerini satışa sunarken dans grupları da düzenledikleri gösterilerle yurttaşlara keyifli anlar yaşattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği kutlama programı devam ediyor. Büyükşehir belediyesi 23 Nisan coşkusunu  26-27 Nisan tarihlerinde Özgecan Aslan Meydanına taşıyor. Normalde 22 ve 23 Nisan’da yapılması planlanan kutlamalar koronavirüs kısıtlamalı nedeniyle 26 ve 27 Nisan tarihlerinde çocuklarla buluşacak. Etkinlikte spor aktiviteleri, ritim atölyesi, resim atölyesi ve ebru sanatı atölyesi gibi birçok aktivite yer alacak.

 

Kutlamalar öncesi meydanda çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler yer aldı. Kadınlar el emeği ürünlerini satışa sunarken bazı dans grupları da düzenledikleri gösterilerle yurttaşlara keyifli anlar yaşattı.

 

“FESTİVAL HAVASI YARATMAK İSTİYORUZ”

 

Festival havası yaratılmak istenen etkinlikte çocuklara yönelik birçok aktivite yapılması planlanıyor. Kutlamalarla ilgili bilge veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı proje koordinatörü Burcu Sert, “23 Nisan etkinliğimiz normalde 22 ve 23 Nisan’da Özgecan Aslan Meydanı’nda olacaktı fakat yasaklardan sonra 26 ve 27 Nisan’da kutlama kararı aldık. Sahne performansları olacak. Büyükşehir belediyesinin kreşlerindeki çocuklar etkinlik yapacaklar. Aynı zamanda Tarsus merkezde çocuk gelişim atölyemiz var. At girmez atölyesinin çocukları halk oyunları ve gösterileri yapacak. Kültür Daire Başkanlığımızın sahne performansı olacak ve aynı zamanda alanda festival havası yaratmak istiyoruz. Etkinlik alanımızda atölye kısımlarımız olacak. Çocuklar bu süreçte 14.00 ile 17.30 arası sokağa çıkabiliyorlar. O yüzden bu saatler arasında tüm etkinliklerin alanda olmasını sağlamaya yönelik adımlar atılacak. Atölyelerimizde robotik kodlama olacak, ritim atölyesi olacak, resim atölye, ebru sanatı atölyesi gibi birden çok atölyeler yer alacak. Sportif aktiviteler yer alacak. Engelli çocuklarımızı da unutmadık bu arada. Engelsiz yaşam spor alanlarımız da olacak” dedi.