İhale büyük, teklif gizli! | Güney Gazetesi Mersin

İhale büyük, teklif gizli!

Mersin Büyükşehir Belediyesi metro ihalesi için bir kez daha ihaleye çıktı. Birçok ihaleyi canlı yayınla kamuoyuna duyuran belediye, Mersin’in geleceğini ilgilendiren bu büyük ihaleyi ise yayınlamadı. Saat 14.30’da yapılan ihaleyle ilgili haber sokağa çıkma yasağının başlamasına 10 dakika kala, yerel gazeteler bağlanıp matbaaya gönderildikten sonra servis edildi.

İhale büyük,  teklif gizli!


Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezitli-Gar arasında yapılması hedeflenen Mersin metrosu projesi için ihaleye çıktı. Daha önce yapılan ihaleyi iptal eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez ihale için yeterlilik alan 10 firmanın tamamını ihaleye davet etti. Belediye, geçen yıl 2 milyar 400 milyon dolayında olan yaklaşık yapım maliyetini ise bu ihalede 3 milyar 190 milyon olarak belirledi.

İhaleye davet edilen 10 firmadan 4’ünün teklif verdiği öğrenildi. Dilingan Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı 3 milyar 379 milyon TL, Doğuş İnş. ve Tic. A.Ş. - Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi: 3 Milyar 810 milyon TL,  Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.: 4 milyar 122 milyon TL teklif sunarken  Ziver İnşaat Taah. Mad. Turz. Paz.San.Tic. A.Ş.’nin zarfından teşekkür cıktı.

İhalenin 3 milyar 190 milyon TL olarak belirlenen yaklaşık yapım maliyetine en yakın teklifi Dilingan Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı vermiş oldu.

 

Sokağa çıkma yasağına 10 dakika kala haber servis edildi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin’in geleceği açısından hayati önemde olan bu büyük ihaleyi canlı olarak yayınlamadı. Belediye daha önceki ihaleyi canlı olarak yayınlamıştı. Belediye, ihalede ortaya çıkan rakamlarla ilgili haberi ise  soakağa çıkma yasağının başlamasına 10 dakika kala, yerel gazeteler bağlanıp matbaaya gönderildikten sonra servis edildi. İhale 14.30'da yapılmış, 4 zarfın açılması 15.00 sularında sona ermişti. Haber, ihalenin bitiminden 4 saat sonra servis edildiği için birçok gazetete bu önemli konuyu okurlarına duyuramadı. (Haber Merkezi)