“Sarı limonlar” sefere başladı | Güney Gazetesi Mersin

“Sarı limonlar” sefere başladı

“Sarı limonlar” sefere başladı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesine kazandırılan CNG yakıtlı 87 yeni ‘Sarı Limonlar’ın kente gelen 30 araçlık ilk partisi seferlere başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi bünyesine kazandırılan CNG yakıtlı 87 yeni otobüsün 30 araçlık ilk partisi kente ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla anahtar teslim töreni yapılan ‘Sarı Limonlar’, Adanalıoğlu’ndan Tece’ye kadar çok sayıda noktada sefere başladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan ‘Sarı Limonlar’ tam kapanma sürecinde de sokağa çıkma muafiyeti bulunan vatandaşlar için seferlerini sürdürecek.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, “Toplamda 87 tane ileri teknoloji, rahat sürüşlü, konforlu araçlarımız envanterimize katılmış olacak. 30 aracımızla hizmete başlamış bulunmaktayız. Şehrimizin bütün noktalarına şu anda 2’şer, 3’er tane gönderdik. Halkımız yeni otobüslerimizle tanışmış durumda” dedi.

Demir, tam kapanma sürecinde de hizmete devam edeceklerini belirterek, “Tam kapanmada araçlarımız azaltılmış seferlerle çalışmaya devam edecek. Özellikle sokağa çıkma muafiyeti olan vatandaşlarımızı iş yerine götürmek ve eve götürmek maksadıyla onlara da toplu taşıma hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bu hizmeti de yine bu araçlarla vereceğiz” dedi.

 

SÜRMESİ ÇOK KEYİFLİ”

 

Otobüs şoförü kadınlardan Fatma Okkan, limon otobüslerde şoför ve yolcu güvenliği için tüm önlemlerin alındığını, daha konforlu ve teknolojik donanıma sahip yeni araçlarla keyifli bir sürüş deneyimi yaşadıklarını vurgulayarak, “Önce Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Eski arabalarımız çok arıza yapıyordu, yolda kaldığımız oluyordu. Şimdi Allah’ın izniyle yolcularımızı daha iyi taşıyacağız, daha memnun kalacaklar. Sürmesi çok zevkli. Ben zevkle sürüyorum yani. Biz de memnun kaldık zaten. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu. (Haber Merkezi)