Emir Şendoğan, Mersin’in gururu oldu | Güney Gazetesi Mersin

Emir Şendoğan, Mersin’in gururu oldu

Emir Şendoğan, Mersin’in gururu oldu


Milli formayı beş kıtada giyerek Türkiye’yi temsil eden kortların genç fırtınası Emir Şendoğan bir kez daha Türkiye’nin gururu oldu. Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) Spor Bursu ile okuyan milli tenisçi Şendoğan, Rice Üniversitesi’nin tüm dünyadan seçtiği üç tenisçi arasında yer aldı. Şendoğan, ABD’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Rice Üniversitesi’nde tenis bursu ile okumaya hak kazandı.
“DÜNYA KORTLARINA KANAT AÇTI”
Sekiz yaşından beri sabah beşte kalkıp antrenmanlara koşan, okul ile kortlar arasında ter döken milli tenisçi Emir Şendoğan, dünya kortlarına kanat açtı. Küçük yaşlarda gönül verdiği tenis sayesinde liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) Spor Bursu ile okuyan 12. Sınıf öğrencisi milli tenisçimiz Şendoğan, bu kez de ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Rice Üniversitesi’nde tenis bursu ile okumaya hak kazandı. Milli formayla beş kıtada Türkiye’yi temsil etme gururu yaşayan Şendoğan, Rice Üniversitesi’nin tüm dünyadan seçtiği üç tenisçi arasında yer alarak, bir kez daha ülkemizin gururu oldu. Çukurova’nın kortlarından dünyanın kortlarına kanat açan Şendoğan, ABD’de üniversiteyi kazandığı 200 bin dolar tenis bursu ile okuyacak.
 2015 YILINDA MİLLİ OLDU
İlk kez 2015 yılında Tarsus SEV Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencisi iken U14 Tenis Milli Takımına seçilen Şendoğan, daha sonra sırasıyla tüm yıllarda 16 yaşında ve 18 yaşında da Milli Takıma seçilerek ülkemizi beş kıtada ay yıldızlı formamızla temsil etti, 16 yaşında Türkiye Şampiyonu oldu.  Dünyanın farklı coğrafyalarında yüzden fazla maç yapan, Türkiye’de gençler klasmanında tüm zamanların en iyi 2. sıralamasına kadar yükselen Şendoğan, şimdi kortlarda döktüğü terleri müthiş bir başarıyla taçlandırdı. Kortların genç fırtınası, ABD’nin Texas eyaletindeki, “Güney’in Harvard’ı” olarak bilinen Rice Üniversitesi’nin kabul verdiği dünyadaki üç tenisçi arasında yer aldı.
“EMİR BİZLERİ MUTLU ETTİ”
Tarsus Amerikan Koleji yaptığı açıklama ile Emir Şendoğan’ı kutladı. Yapılan açıklamada, “12. sınıflarımızın yurt dışı başvurularının sürdüğü ve erken kabul haberlerine sevindiğimiz bu dönemde, 12. sınıf öğrencimiz Emir’den gurur veren bir haber geldi. TAC’21 dönemi öğrencimiz ve milli tenisçimiz Emir Ş., Rice Üniversitesinin tüm dünyadan seçtiği üç tenisçiden biri olmayı başardı. Beş kıtada milli formamızı giyme gururu yaşayan kortların genç fırtınası Emir Ş. sportif alanda yaşadığı bu başarıyla bizleri mutlu etti. Liseyi, Tarsus Amerikan Kolejinin bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfının spor bursuyla okumakta olan öğrencimiz, yoğun akademik programa rağmen hem spor alanında hem de akademik alanda başarılı olunabileceğini kanıtladı. Rice Üniversitesinden kazandığı 200 bin dolar “tenis bursu’’ ile okuyacak olan Emir sayesinde ABD’nin birinci lig kortlarında bir Türk gencinin ismi yankılanacak.” (Haber Merkezi)