Çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi | Güney Gazetesi Mersin

Çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi

Çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı’nda başlattığı gıda kolisi desteğinde çölyak hastalarını unutmadı. Büyükşehir, bir yıldır glütensiz ekmek ve un desteğinde bulunduğu kayıtlı 210 çölyak hastasına tam kapanma sürecinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri ulaştırmaya başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattığı gıda kolisi dağıtımlarında çölyak hastalarını da unutmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı başvurularla bir yıldır glütensiz ekmek ve un temininden yararlanan 210 kayıtlı çölyak hastası için içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri hazırlandı. Makarnadan una, çikolatan pudinge kadar birçok glütensiz ürünün yer aldığı koliler, çölyak hastalarının kapısına kadar ulaştırılıyor.

 

210 ADET GLÜTENSİZ GIDA KOLİSİ ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN YOLA ÇIKTI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, bir yıl önce başlattığı çalışmayla çölyak hastalarına glütensiz ekmek ve un temininde bulunmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi, sayılarını MER-EK’ten temin ettiği kayıtlı çölyak hastaları için 210 adet glütensiz gıda kolisi hazırladı. Koli içerisinde makarnadan una kadar temel gıda malzemeleri yer alırken, çikolata, bisküvi ve puding gibi glütensiz ürünlere de yer verildi. Glütensiz ürünlere ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşayan çölyak hastalarının 17 günlük tam kapanma sürecinde en önemli sıkıntılarından birisine Büyükşehir Belediyesi çare oldu. (Haber Merkezi)