MEPİAD Başkanı Özcan Demir esnafın durumunu değerlendirdi | Güney Gazetesi Mersin

MEPİAD Başkanı Özcan Demir esnafın durumunu değerlendirdi

MEPİAD Başkanı Özcan Demir  esnafın durumunu değerlendirdi


 

Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir, kapanma sürecinde esnafın durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Merkezi Hükümet ve Yerel Yönetimlerde tepe noktadaki karar vericilere, alt yönetici ve bürokratların eksik bilgi verdiğini, inisiyatif kullanma durumunda risk almamak için çekingen davrandığını düşünüyoruz. Eğer bu yöneticiler, bürokratlar, danışmanlar sahayla diyalog kurup, sahadan gelen sesleri işitip, gelen bilgileri değerlendirip eylem planlarına inisiyatif katabilselerdi işlerini tam olarak yapmış olurlardı. Kısıtlama ve tam kapanma zamanlarında bu kadar polemik yaşanmazdı.

Özellikle büyük sermayeli ulusal indirim ve zincir marketlerin her şeyi sattığını ve diğer esnafların kapalı olduğu dönemlerde haksız rekabetin haksız kazanç doğurması üzerine, Mersin yerelinde konuşmak gerekirse, MEPİAD Mersin Perakendeci İş adamları Derneği üyesi esnafların tepkisini alacak eksik ve hatalı kararlar alınmazdı. Kısıtlama ve Tam Kapanma bir anda gündeme düşmedi. 1 yılı aşkın bir süredir içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde planlı olarak gelişmektedir. Cumhurbaşkanımızın Ramazan ayını yavaşlatacağız dediği zaman bunların planları yapılabilir ve Adil, Hakkaniyetli ve herkesin kabul edeceği genelgeler oluşturulabilirdi. Ama ne yazık ki her açıklanan karar ve önlemler çatışma tartışma doğurdu.

Dünyanın içinden geçtiği olağanüstü dönemlerde Karar Verici durumundaki yöneticilerin sağlıklı ve adil kararlar alabilmesi için alttaki yöneticilerden doğru ve ileriyi gören bilgi desteği almaları gerekiyor. Aslında bizlerin içinde olduğu Ekonomik sıkıntılarımız artık altından kalkamayacağımız dereceye gelmiştir. Bizim durumuzdaki Esnaf kardeşlerimizin Canı yanmaktadır. Bizler Ekonomik sıkıntılar çekerken, ailevi hayatı bozulan, evine ekmek götüremeyen esnaflarımız ve onların çalışanları bulunmaktadır. Bunun karşılığında da büyük sermayeli ulusal zincir mağazalar bu süreçten fazlasıyla karlı çıkan ve pandemi sürecinde haksız rekabet karşılığında perakende anlamında her türlü gücü elinde tutan aktörler olmuşlardır. Biz nasıl ayağa kalkacağız, bunu hesabı yapıldı mı, yapılıyor mu? Bunu düşünen var mı? Herkese eşit ve adil rekabet ortamı istiyoruz.” (Haber Merkezi)