Panama’dan Mersin’e uyuşturucu ağı | Güney Gazetesi Mersin

Panama’dan Mersin’e uyuşturucu ağı

Panama’dan Mersin’e uyuşturucu ağı


 

Panama’da, son durağı Mersin Limanı olan konteynerde 616 paket kokain yakalandı. Konteynerin geldiği Ekvador'daki Bolivar Limanı'nı ise Türk bir şirket işletiyor.

Orta Amerika ülkesi Panama’da,  Mersin Limanı’na gelmek üzere yola çıktığı ileri sürülen bir konteynerde 616 paket kokain ele geçirildiği açıklandı.Panama basınında yayımlanan haberlere göre, Ekvador’da Bolivar Limanı’ndan yola çıktığı belirtilen konteynerin son durağı Mersin Limanı olacaktı. İspanya merkezli uluslararası haber ajansı EFE de habere geniş yer verdi.

Konteynerin Panama’ya Güney Amerika ülkesi Ekvador’da bulunan Bolívar Limanı’nda geldiği ve aktarma noktası olan Panama’nın PSA Limanı’nda Panamalı yetkililer tarafından arandığı belirtildi. Kokainin konteynerdeki muz kutuları içinde saklanmış halde bulduğu bildirildi.

Basına bilgi veren Panamalı yetkililer, yasa dışı kargoyu çarşamba gecesi, bir takip ve istihbarat çalışması sonucunda tespit ettiklerini açıkladı.Panama devletinin deniz ve hava operasyonlarını yürütmekten sorumlu resmi kurumu SENAN, Twitter hesabından paketlerin fotoğraflarını paylaştı. Paylaşımda yasadışı maddenin muz kutuları içinde saklandığı ve Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan yola çıkan kargonun son durağının Türkiye’nin Mersin Limanı olduğu yazıldı. (Haber Merkezi)