Pazarcılar Arife Günü tezgâh açmak istiyor | Güney Gazetesi Mersin

Pazarcılar Arife Günü tezgâh açmak istiyor

Pazarcılar Arife Günü tezgâh açmak istiyor


Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur kapanma süreci devam ederken pazarcıların en azından Arife Günü’nde tezgah açmasını istiyor. Kapanma sürecinde tarım alanında hizmet veren birçok sektörün bu durumdan kötü etkilendiğini dile getiren Batur, “Burada mağduriyet sadece pazarcı esnafının değil, burada mağduriyet çiftçilerde. Üretim olmazsa istikrar olmaz. Asıl büyük problemleri çiftçiler yaşar. Pazarcı esnafı 3 gün, 5 gün veya 1 ayda iyi kötü bir şekilde karnını doyurur. Ama üretici umudunu bağladığı sezonluk ürünü çöpe attıktan sonra mahvolur” diye konuştu.

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, pazarcılar haftada sadece 1 gün açık kalmasının birçok alanda büyük zararlar yazdığını dile getirdi.

Arife Günü’nde de açılmak istediklerini dile getiren Batur,  kapanma sürecinde özellikle çiftçilerin büyük problemler karşı karşıya kaldığını söyledi.

Batur, “Burada mağduriyet sadece pazarcı esnafının değil, burada mağduriyet çiftçilerde. Üretim olmazsa istikrar olmaz. Asıl büyük problemleri çiftçiler yaşar. Pazarcı esnafı 3 gün, 5 gün veya 1 ay da iyi kötü bir şekilde karnını doyurur. Ama üretici umudunu bağladığı sezonluk ürünü çöpe attıktan sonra gübreciye borçlansa, işçiye borçlansa, , fideciye borçlansa, komisyoncuya borçlansa bir daha kendini toparlayamaz” diye konuştu.

 

“AZ SAYIDA HER MAHALLEDE AÇILALIM”

 

Batur, “Gerekli yetkililere şöyle bir fikir verdim: Haftanın 7 günü bütün mahallelerde az sayıda pazarcımız yürüme mesafesinde tezgahlarını açabilsin. Yani örnek veriyorum bir mahalle 100 kişi Pazar açıyorsa, 100 kişi açmasın 30 tane açılsın ama her gün açılsın. Sabah 10’dan akşam 5’e kadar açık kalsın. O mahallenin ihtiyacını karşılasın. Çiftçi, komisyoncu, esnaf ve tüketici bu durumdan bence son derece memnun olur” dedi.