Mersin İdman Yurdu A.Ş. geliyor | Güney Gazetesi Mersin

Mersin İdman Yurdu A.Ş. geliyor

İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık yaptığı açıklama ile Mersin İdman Yurdu A.Ş. olarak yeni sezonda mücadele edeceklerini duyururken önlerindeki tek engelin federasyon olduğunu bunu da aşacaklarını belirtti.

Mersin İdman Yurdu A.Ş. geliyor


AHMET SÜTCÜ

Misli.com 3.Lig’de mücadele eden İçel İdman Yurdu’nda Kulüp Başkanı Metin Saltık, yeni sezonda Mersin İdman Yurdu A.Ş. adıyla mücadele etmek istediklerini ve bunun için çalışmalara başladıklarını söyledi. Başkan Saltık, büyük bir sorumluluk aldıklarını her şey Kırmızı Şeytanlar için olduğunu açıkladı.

 

“TEK ENGEL FEDERASYON”

“Mersin İdman Yurdu A.Ş. olarak çalışmalarımıza başladık” diyen Başkan Metin Saltık, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun onayına sunacağız. Federasyon bunu onayladıktan sonra yeni sezonda Mersin İdman Yurdu A.Ş olarak mücadele etmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki tek engel federasyonunun onaylaması. İnşallah bunu da aşacağız” dedi.

 

“BU ŞEHRİN KAYBEDECEK 1 DAKİKASI BİLE YOK”

Şehrin Mersin İdman Yurdu markasına ihtiyacının olduğunu söyleyen Metin Saltık, “Daha önce biz dernek olarak adımızı Mersin İdman Yurdu yapmak istiyorduk. Lakin mevcut dernek devam ettiği için yapamadık. Derneğin kapatılmasını bekleyecek bir günümüz dahi yok. Bu şehrin kaybedecek 1 dakikası bile yok. Biz tüm çalışmalarımıza başladık. Şirketi kurduktan sonra TFF’ye sunacağız. Mersin İdman Yurdu Derneği olarak 3.Lig’de mücadele etmek isterdik. Ama şartlar elvermedi. Mevcut derneğin faaliyeti buna engel oldu. Şimdi B planımızı devreye sokuyoruz. Mersin İdman Yurdu A.Ş olarak mücadele edeceğiz” sözlerini kullandı.

 

“ŞİRKETİN HİSSESİ AÇIK”

Şehirden gelecek eleştirilere açık olduklarını belirten Başkan Saltık, “Şehirden gelecek eleştiriler için şirketin hissesi açık. Kim ne kadar görev almak istiyorsa gelsin alsın. Şirketin belli bir hissesi derneğe ait olacak. Geri kalan mevcut yöneticiler arasında pay edilecek. Şehirden görev almak isteyenlere de verilecek. Biz bu kentin markası olacağız. Bu şehrin Mersin İdman Yurdu markasına ihtiyacı var” şeklinde görüş belirtti.

 

“BU SORUMLULUĞU MERSİN İDMAN YURDU VE İÇİN ALIYORUZ”

Mersin İdman Yurdu A.Ş olarak mücadele ettiklerinde büyük bir yükün altına gireceklerini söyleyen Saltık, “Bu sorumluluğu Mersin İdman Yurdu için alıyoruz. Kırmızı Şeytanlar için alıyoruz. Sahipsiz şehrin kimsesizleri için alıyoruz. 7 yabancı siyasetçi,  binlerce kilometreden bizim geleceğimize müdahale ediyor. Tüm taraftarlarımızı dışarı çıkartıyor. Hakemler sahaya çıkmıyor. Bizler sadece izlemekle yetiniyoruz maalesef. Yarın bir gün Mersin İdman Yurdu’nun borcu olduğu bir alacaklı gelip bizden alacağını isteyecek. Ama yasa açık. Mersin İdman Yurdu A.Ş ile Mersin İdman Yurdu Derneği farklı şeyler. Kulüp olarak büyük titizlikle ilerleyeceğiz. Alacağını isteyen olursa 7 gün içerisinde cevabımızı hukukçularımız verecek. Şu anda İçel İdman Yurdu olmamıza rağmen alacağını isteyen kulübe yazı gönderen alacaklılar oluyor” dedi.

 

“ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK KADRO KURACAĞIZ”

Bu sene 6.5 milyon TL bütçelerinin olduğunu belirten Metin Saltık, “6.5 milyon TL harcadık. 1.85 bin TL sini federasyon verdi. 1.150 bin TL’yi sponsorumuz kulüp yöneticilerim verdi.  Geri kalan 3-3.5 milyon TL’yi ben başkan olarak taşın altına elimi sokarak verdim. İlk yılımızdı. Kabul ediyoruz. Acemiliğimiz vardı. Ama yeni sezonda farklı olacak. Oyuncuları tanıdık. Lig yapısını tanıdık. Şampiyonluğa oynayacak kadro kuracağız.

 

“ONLAR İÇİN MERSİN İDMAN YURDU A.Ş OLACAĞIZ”

Taraftar için takımın adını Mersin İdman Yurdu A.Ş yapacaklarını duyuran Başkan Metin Saltık sözlerini şöyle tamamladı: “Isparta 32 Spor maçımıza cezayı göze alarak onlarca taraftarımız geldi. Devre arası dışarı çıkartıldılar. Onların o tepkisini, o üzüntüsünü görünce onlar için Mersin İdman Yurdu A.Ş yapmaya karar verdim. Mersin İdman Yurdu A.Ş. olunca da yalnız bırakılacağız. Biz bunun farkındayız. Çünkü Mersin İdman Yurdu Süper Lig’deyken bile yalnızdı. Kaderine terk ettiler. Taraftarımızı yanımıza alarak hedeflerimize ilerlemek istiyoruz. Allah yolumuzu açık etsin.”